Šport
1022 ogledov

Đoković: "Včasih se vprašam, zakaj mi je tega treba?"

Đoković Epa
Prvi tenisač sveta Novak Đoković (36) ne izključuje možnosti, da bi v profesionalnem tenisu vztrajal vsaj do 40. leta.

Teniški zvezdnik Novak Đoković, ki je v New Yorku osvojil rekordni 24. grand slam v karieri, je priznal, da včasih razmišlja tudi o koncu kariere, a čas zanj v še ni prišel. Kot je dejal, se po vseh uspehih sprašuje, zakaj mu je tega treba, vendar noče odnehati, dokler bo igral na visoki ravni in zmagoval. "Ne bom odnehal," je dejal Srb.

Đoković ima slabe novice za Carlosa Alcaraza, Danila Medvedjeva in vse ostale upe na turnirjih za grand slam.

"Občasno se vprašam, zakaj mi je po vsem, kar sem dosegel, še vedno treba tega? Kako dolgo želim še igrati? Takšna vprašanja se mi porajajo v glavi," je dejal 36-letnik.

"A dokler še vedno igram na tako visoki ravni in zmagujem na največjih turnirjih v tem športu, ga ne želim zapustiti, saj sem še vedno na vrhu," je med drugim poudaril po velikem zmagoslavju na odprtem prvenstvu ZDA.

Đoković | Avtor: Epa Epa

Đoković je s 6:3, 7:6 (5) in 6:3 v finalu gladko premagal Medvedjeva in še četrtič osvojil turnir za grand slam v New Yorku. Na svetovni lestvici je danes na prvem mestu zamenjal Španca Alcaraza in svoj rekord kot številka 1 na svetu podaljšal s 390. tednom na prvem mestu.

S tem je končal še eno dominantno leto, v katerem je zmagal na OP Avstralije in Francije ter bil finalist za Alcarazom v Wimbledonu, zdaj pa je postal najstarejši zmagovalec v Flushing Meadowsu v odprti dobi tenisa.

Njegov trener Goran Ivanišević, nekdanji zvezdnik svetovnega tenisa, je prepričan, da bo Đoković igral še vsaj pet let. "Načrtuje nastop na olimpijskih igrah v Los Angelesu," je v smehu povedal 51-letni Hrvat: "Kdaj je to, leta 2028? Zdaj veste, kaj se mu plete po glavi."

Medvedjev Dovolj ga ima Šport Medvedjev: "Novak, kaj še vedno delaš tukaj?"

Za zdaj ni jasno, ali ima Đoković res že načrte za poletne igre v ZDA, ki sledijo Parizu leta 2024, poročajo agencije. A z naslednjim naslovom na turnirjih za grand slam bi za seboj pustil tudi Avstralko Margaret Court kot rekorderko med ženskami.

"Če jih osvoji 25, si bo mislil, zakaj pa ne 26? Vedno je možno osvojiti še enega več," je o načinu razmišljanja svojega varovanca povedal nekdanji zmagovalec Wimbledona Ivanišević.

Đoković sam se je na novinarski konferenci po zmagi v New Yorku tudi sam pošalil na račun konca svoje športne poti. "Igralci pridejo in odidejo. Enaka usoda čaka tudi mene," je dejal in dodal: "Navsezadnje bom zapustil tenis čez približno 23, 24 let."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.