Šport
6131 ogledov

Đokovića stisnili v kot

novak đoković Epa
Prvi igralec sveta Novak Đoković se bo moral cepiti, če bo želel braniti zmago na OP Avstralije.

Avstralski minister za priseljevanje je danes izključil oprostitev cepljenja za teniške igralce, ki bodo nastopili na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. "Naše zdravstveno priporočilo je, da bodo morali biti vsi, ki pridejo v Avstralijo, ko odpremo meje, dvakrat cepljeni," je za radio ABC dejal Alex Hawke.

Že dan pred tem je premier zvezne države Viktorija Dan Andrews napovedal, da ne pričakuje nobenih izjem za vstop v državo glede covidnih meril za teniške igralce, ki januarja tradicionalno začenjajo sezono v Avstraliji.

"Menim, da necepljen teniški igralec ne bo mogel do vize za vstop v to državo," je dejal Andrews in dodal: "Virus ne izbira in mu je povsem vseeno, koliko grand slamov si osvojil ali na katerem mestu teniške lestvice si."

novak đoković Zanka se zateguje Šport Đokoviću grozi prepoved: "Grand slami te ne bodo rešili"

Danes pa je moral Hawke odgovarjati na vprašanja, povezana s številko 1 svetovnega tenisa Novakom Đokovićem, ki je ta teden v pogovoru za domači Blic še enkrat poudaril, da ne želi razkriti svojega cepilnega statusa.

"Ne, nimam sporočila za Novaka," je dejal Hawke in poudaril: "To je sporočilo za vse ljudi, ki si želijo obiskati Avstralijo: pogoj je polno cepljenje. Velja za vse ljudi, ne le za teniške igralce."

Novak Đoković Pot v Avstralijo Šport Đoković: "Mediji sejejo strah in paniko!"

Hawke je moral odgovarjati novinarjem, potem ko je devetkratni zmagovalec Melbourna Đoković, ki ne želi razkriti, ali je cepljen proti novemu koronavirusu ali ne, dejal, da dvomi o nastopu na prvem grand slamu sezone, potem ko so v zvezni državi Viktorija napovedali obvezno cepljenje za profesionalne športnike.

"Za zdaj še ne vem, ali bom zaigral v Avstraliji ali ne. Glede na to, kako stvari stojijo. Svojega cepilnega statusa ne bom razkril, gre za osebno stvar. Seveda si tja želim iti. Melbourne je moj najuspešnejši turnir, rad imam naš šport in sem visoko motiviran," je za Blic dejal Đoković, 20.kratni zmagovalec grand slamov, ki bi v začetku prihodnjega leta lovil tudi svoj deseti naslov na OP Avstralije.

Lani so morali vsi teniški igralci, ki so nastopili na peti celini, ob prihodu v Avstralijo brez izjeme za dva tedna v karanteno.

Leta 2022 je OP Avstralije na koledarju od 17. do 30. januarja.

 
Komentarjev 1
  • Howard_Steinke 16:29 20.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦