Šport
9592 ogledov

Đokoviću grozi prepoved: "Grand slami te ne bodo rešili"

novak đoković Epa
Novaku Đokoviću bi lahko prepovedali udeležbo na OP Avstralije, kjer je doslej nanizal največ uspehov.

Prvi igralec sveta Novak Đoković bi zaradi nasprotovanja cepljenju proti covidu-19 lahko ostal brez nastopa na uvodnem grand slamu sezone v Melbournu, kjer je doslej nanizal rekordnih devet lovorik.

Zvezna država Viktorija bo pri organizaciji naslednjega OP Avstralije uvedla ničelno toleranco do necepljenih igralcev in igralk, je odločno napovedal premier Daniel Andrews in dodal, da izjem ne bo, ne glede na zvezdniški status ali pretekle uspehe.

đoković Tvegano Šport Đoković izpušča Indian Wells, pod vprašajem edinstven rekord

Đoković, 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, še vedno lovi rekord po številu osvojenih lovorik na največjih teniških turnirjih. Kar mu je spodletelo v New Yorku, kjer mu je 21. lovoriko, s katero bi pobegnil Rogerju Federerju (20) in Rafaelu Nadalu (20), odrekel Rus Danil Medvedjev, bi mu lahko uspelo že januarja v Melbournu, a le če bo prej pripravljen dvakrat zavihati rokav.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa
Đoković je devetkratni zmagovalec turnirja v deželi tam spodaj, kjer še nikoli ni izgubil v finalu (9-0). Stavnice ga tudi na prihajajoči izvedbi postavljajo v vlogo favorita, vendar se poraja vprašanje, ali mu bodo v primeru, da se ne bo uklonil zahtevam glede cepljenja, sploh dovolili vstop v državo.

"Grand slami te ne bodo zaščitili," je na temo prvega igralca sveta dejal premier Andrews. "Edino, kar te bo zaščitilo, sta prva in druga doza," je dodal. "Po številnih pogovorih s Scottom Morrisonom (premier Avstralije, op. a.) mi logika narekuje, da tudi necepljenim avstralskim državljanom omogočimo vstop v državo. Toda v primeru turistov, ki v državo vstopajo z vizo, niso avstralski državljani in k nam prihajajo na obisk, pa so možnosti za vstop necepljenih zelo, zelo majhne," je še povedal Andrews.

Direktor OP Avstralije Craig Tiley je izrazil skrb, da bi drakonski ukrepi lahko privedli do odpovedi, kar bi imelo za posledico precej okrnjen turnir, ki sicer predstavlja enega od vrhuncev sezone. Avstralska vlada je njegove pomisleke zavrnila.

rafael nadal roger federer Tako ne gre več Šport Federer pozval k revoluciji

Đoković sicer ni nikoli izrecno nasprotoval cepljenju, ima pa do tega precejšnje zadržke. Pristojne institucije je večkrat javno pozval, naj ne uvajajo obveznega cepljenja.

Sam se je s koronavirusom okužil lanskega junija med nastopom na ekshibicijskem turnirju Adria Tour. Na testu je bila pozitivna tudi njegova soproga Jelena, oba pa sta bolezen prebolela brez vsakršnih zapletov.

novak đoković | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 4
  • Gandi123 11:34 04.oktober 2021.

    Posiljevanje z "prostovoljnim" cepljenjem brez meja!

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 10:30 04.oktober 2021.

    Prebolel je brez zapletov. Najboljše, da jim pokaže sredinec in upa, da bo to naredilo tudi čim več drugih igralcev. To cepilsko teroriziranje zdravih ljudi mi gre že konkretno na živce.

  • rd2dmk2 09:57 04.oktober 2021.

    pa človek je prebolel. kaj hočejo še od njega..