Šport
1773 ogledov

Đoković izpušča Indian Wells, pod vprašajem edinstven rekord

đoković Epa
Prvi igralec sveta Novak Đoković se ne bo udeležil mastersa v Kaliforniji, kar je voda na mlin Danilu Medvedjevu.

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je na družbenih omrežjih sporočil, da bo izpustil turnir serije masters v Indian Wellsu. V Kaliforniji bi moral biti trikratni letošnji zmagovalec turnirjev za grand slam prvi nosilec. Turnir se bo začel prihodnji teden.

Masters v kalifornijski puščavi bi sicer morali biti na sporedu marca, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na oktober (4. - 17.).

novak đoković Strupene puščice Šport "Đoković ima 500 mio. in je pod stresom? Se šalimo?" đoković federer Zavajal Šport Srbi znoreli: "Federer laže, da bi ponižal Đokovića"

Na njem pa ne bo Beograjčana, ki po porazu v finalu OP ZDA, še ni dovolj pripravljen za vrnitev na turnejo ATP. "Žal mi je, da ne bom mogel igrati v Indian Wellsu in videti svojih navijačev v puščavi, enem mojih najljubših prizorišč. Upam, da se vidimo naslednje leto," je na Twitterju zapisal Đoković.

V New Yorku mu je pred nekaj tedni Rus Danil Medvedjev preprečil koledarski grand slam. Pred tem je namreč 34-letni Beograjčan v letu 2021 slavil na OP ZDA, Rolandu Garrosu in Wimbledonu.

Medvedjev, ki bo v Indian Wellsu prvi nosilec, je na OP ZDA slavil prvi naslov na turnirjih velike četverice.

đoković OP ZDA Šport Najstnici ukradli šov Đokoviću

Đoković je trenutno v dobrem položaju, da sedmič v karieri sezono konča na prvem mestu računalniške lestvice ATP. Doslej mu je to uspelo šestkrat - rekord, ki si ga deli z Američanom Petom Samprasom.

V točkovanju sezone 2021 ima Srb slabih 2000 točk prednosti pred Medvedjevim, vendar lahko slednji z zmago v kalifornijski puščavi zaostanek prepolovi.

Če bi Medvedjev, ki je trenutno v izjemni formi, osvojil Indian Wells, bi se Đokovićev sedmi YE#1 znašel pod velikim vprašajem.

đoković medvedev Hladen tuš Šport Medvedjev: "Nikoli več ne bom rekel, da je Đoković največji"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.