Šport
1060 ogledov

Najstnici ukradli šov Đokoviću

đoković Epa
Ženski finale OP ZDA, v katerem sta se pomerili 18-letna Emma Raducanu in leto starejša Leylah Fernandez, je pred televizijske ekrane privabil več ljudi kot obračun Novaka Đokovića in Danila Medvedjeva.

Sobotni ženski finale odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku med Britanko Emmo Raducanu in Kanadčanko Leylah Fernandez je spremljalo več gledalcev, kot nedeljski moški finale med Srbom Novakom Đokovićem in Rusom Danilom Medvedjevom, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, ki se sklicuje na ameriški ESPN.

medvedev | Avtor: Epa Epa

Izsledki raziskave so zelo presenetljivi, ne samo zaradi dejstva, da je moški tenis praviloma bolj priljubljen in donosen od ženskega, temveč tudi zaradi teže obračuna med Srbom in Rusom.

Đoković je namreč naskakoval četrto zaporedno zmago na grand slam, ki bi bila obenem tudi rekordna po številu skupno osvojenih turnirjev, a sta britanska kvalifikantka in nepostavljena Kanadčanka k ogledu vseeno privabili več gledalcev.

đoković medvedev Hladen tuš Šport Medvedjev: "Nikoli več ne bom rekel, da je Đoković največji" Prekinil tiskovko Šport Đoković se je ob omembi otrok povsem zlomil

Ženski finale je spremljalo 3,4 milijona ljudi, medtem ko si je moški finale ob vrhuncu ogledalo 2,7 milijona gledalcev. Povprečna gledanost ženskega finala pa je bila 2,44 milijona ljudi, kar je kar 37 odstotkov več od lanskega finala, v katerem je Japonka Naomi Osaka premagala Belorusinjo Viktorijo Azarenko.

Osemnajstletna Britanka Emma Raducanu je prva igralka v zgodovini, ki se je do zmage v New Yorku prebila iz kvalifikacij.

Raducanu | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.