Šport
332 ogledov

Kaja Juvan favorizirano Hrvatico poslala domov

Kaja Juvan WTA Portorož Facebook
Na WTA turnirju v Portorožu je prišlo do velikega presenečenja.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je pripravila prvo veliko presenečenje na turnirju WTA 250 Zavarovalnica Sava v Portorožu. V uvodnem nastopu je premagala prvo nosilko Hrvatico Petro Martić s 6:3 in 6:4.

Dvajsetletna Ljubljančanka, ki je zmagala po uri in 26 minutah, se bo v drugem krogu pomerila s kvalifikantko Aleksandro Krunić iz Srbije, ki je bila danes boljša od mlade Novomeščanke Žive Falkner (6:3, 6:1).

đoković medvedev Hladen tuš Šport Medvedjev: "Nikoli več ne bom rekel, da je Đoković največji"

Juvanova, 103. igralka na svetovni računalniški lestvici, je prikazala disciplinirano predstavo, predvsem pa je izkoristila številne neizsiljene napake trenutno 42. igralke na svetu, letos januarja celo 14. na lestvici WTA.

"Užitek je igrati pred domačo publiko. Po vseh teh letih, ko sem Portorož obiskovala kot gledalka, sem ga zdaj izkusila tudi s strani igralke. Vesela sem, da me je prišlo spodbujati toliko gledalcev, verjamem, da jih bo na naslednjih dvobojih še več," je povedala Juvanova ter dodala: "Čeprav žreb na prvi pogled ni bil najbolj ugoden, sem se zavedala, da imam svoje možnosti, saj mi ta podlaga precej bolj ustreza kot tekmeci. Igrala sem potrpežljivo in čakala na svoje priložnosti."

Tamara Zidanšek Lestvica Šport Slovenka do najboljšega dosežka kariere

Tamara Zidanšek WTA Portorož | Avtor: Facebook Facebook

Takoj za Juvanovo je na osrednje igrišče stopila Tamara Zidanšek, ki je po uvrstitvah tega tedna najvišje uvrščena igralka v Portorožu. Svojo tekmico, Italijanko Cristino Ferrando, 318. na svetu, je premagala po uri in osmih minutah.

"Zelo sem vesela, da sem svoj premierni nastop pred domačo publiko in domačim turnirjem odigrala dobro in zanesljivo prišla do zmage. Igrišče mi ustreza, zavedam pa se, da bo treba v nadaljevanju tedna dvigniti raven igre, saj me bodo čakale zahtevnejše nasprotnice," je dejala Zidanškova, ki je ta teden s prebojem na 34. mesto dosegla svojo najvišjo uvrstitev v karieri.

Juvanova se bo v drugem krogu v četrtek pomerila s Krunićevo, Zidanškovo pa čaka Ukrajinka Angelina Kalinina. V primeru, da bi Slovenki preskočili drugi oviri, bi se v petek v četrtfinalu med seboj pomerili za mesto v polfinalu.

Prekinil tiskovko Šport Đoković se je ob omembi otrok povsem zlomil

V dopoldanskem sporedu se je poleg Falknerjeve poslovila še ena slovenska igralka, ki je v glavnem delu nastopila s povabilom organizatorja. Pia Lovrič je morala priznati premoč tretji nosilki Alison Riske iz ZDA.

V nadaljevanje turnirja se je uvrstila drugopostavljena igralka v Portorožu, Julija Putinceva iz Kazahstana, ki je dvakrat s 6:4 premagala Jaqueline Cristian iz Romunije. Od osmih nosilk so prvi krog uspešno preskočile le štiri.

Poleg prvorangirane Petre Martić so izpadle šesta nosilka Dajana Jastremska iz Ukrajine, sedma Švedinja Rebecca Peterson in osma Donna Vekić s Hrvaške. Četrta nosilka Sorana Cirstea je bila uspešna že v ponedeljek, peta nosilka glede na razpredelnico WTA izpred enega tedna pa je Tamara Zidanšek.

WTA Portorož, 1. krog (torkov spored):

Kaja Juvan (Slo) - Petra Martić (Hrv/1) 6:3, 6:4
Aleksandra Krunić (Srb) - Živa Falkner (Slo) 6:3, 6:1
Anhelina Kalinina (Ukr) - Sara Errani (Ita) 7:6(3), 6:2
Tamara Zidanšek (Slo/5) - Cristiana Ferrando (Ita) 6:1, 6:1
Alison Riske (ZDA/3) - Pia Lovrič (Slo) 7:5, 6:3
Viktorija Kužmova (Slk) - Tereza Mrdeža (Hrv) 6:2, 6:3
Jasmine Paolini (Ita) - Dajana Jastremska (Ukr/6) 7:6(5), 4:1, predaja
Ana Kalinska (Rus) - Danka Kovinić (Čgo) 6:0, 6:4
Tereza Martincova (Češ) - Kristina Kučova (Slk) 6:4, 6:1
Lucia Bronzetti (Ita) - Rebecca Peterson (Šve/7) 6:3, 6:3
Katie Boulter (VBr) - Katarina Zavacka (Ukr) 7:5, 6:3
Julija Putinceva (Kaz/2) - Jaqueline Adina Cristian (Rom) 6:4, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice