Šport
59 ogledov

Dolenjska puščica do nove zmage

Dolenjski blisk Marko Kump bo prvi slovenski adut na dirki do 23 let. (Foto: Žur Žurnal24 main
Slovenski kolesar Marko Kump nadaljuje odlične sprinterske predstave na dirki Qinghai Lake.

V šesti, 138 km dolgi etapi od Gongheja do Guideja je član Adrie Mobila ugnal vso konkurenco, tretjič v nekaj dneh, za seboj pa pustil Italijana Liama Bertazza (Southeast) in Rusa Ivana Savitskija (RusVelo). Naslednji najboljši Slovenec je bil Matej Mugerli (Synergy Baku) na 19. mestu, 15. je bil moštveni kolega Marka Kumpa Hrvat Radoslav Rogina.

Šestindvajsetletni Kump je na koncu priznal, da je bil cilj danes zmagati, vendar se med vzponom na 85. kilometru - ta je bil prve kategorije, kolesarji pa so se dvignili na 3777 metrov nadmorske višine - ni najbolje počutil. "Pred etapo sem se zavedal, da če se bom dobro počutil, lahko s skupino pridem do cilja. Toda nisem se, vsaj na začetku. Kljub temu sem nadaljeval, ko sem bil na vrhu, pa sem spoznal, da nisem tako daleč za vodilnimi. Ujeli smo jih nekaj metrov pred ciljno črto, zahvaliti pa se moram Domnu Novaku, da sem lahko sprintal," je razložila Dolenjska puščica, kot je vzdevek Kumpa.

V skupnem seštevku, do konca ostaja še sedem etap, na vrhu ostaja Iranec Hossein Alizadeh, ki ima pet sekund prednosti pred Rogino. Četrti je zmagovalec dirke po Sloveniji Primož Roglič iz novomeške ekipe z zaostankom 1:33 minute.

V boju za zeleno majico prvi ostaja Kump, ki je število točk povečal na 76, drugi je Savitski z 48. Adria Mobil pa je še vedno v boju za najboljšo ekipo, za prvouvrščeno ukrajinsko ekipo Kolss BDC zaostaja za 26 sekund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.