Šport
3653 ogledov

Domačinu počil film, poglejte, kaj je poskušal narediti tekmecu

Bublik X
Španski tenisač je poskrbel za incident v zaključku dvoboja drugega kroga na mastersu v Madridu.

Kazahstanski "zabavljač" Aleksander Bublik, znan po svojem ležernem pristopu in občasnih provokacijah z izbiro nekonvencionalnih udarcev, je v zaključku dvoboja drugega kroga mastersa v Madridu spravil ob živce domačina Roberta Carballesa Baeno.

Španski tenisač si je za svojo neprimerno reakcijo v navalu besa prislužil številne kritike na družbenih omrežjih.

Carballes Baena | Avtor: Profimedia Profimedia
Carballes Baena je dvoboj odlično začel in povedel z rezultatom 6:1. Bublik se je v drugem nizu uspel prilagoditi s krajšanjem dolžine izmenjav, s čimer je španskemu tenisaču vsilil svoj način igre ter hitro prišel do izenačenja (6:2). Kazahstanec je nato pobudo prenesel v tretji niz, kjer je ob vodstvu s 5:1 izčrpal potrpljenje svojega nasprotnika.

Bublik je ob zaostanku s 30:0 na servis Carballesa Baene udaril t.i. "tweener" oziroma udarec med nogami. Žoga je pristala blizu stranske črte in čeprav je bil Španec dovolj hiter, je njegov obrambni slice končal izven polja.

Nato se je vrnil na osnovno črto, od koder je poskušal Bublika zadeti s servisom. Pri tem ni bil uspešen, zato je poskusil še drugič in si pridelal dvojno napako. V nadaljevanju je igro dobil, a na koncu izpadel z rezultatom 6:1, 2:6, 2:6.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Kakšen otrok. Zaslužil si je izgubiti," je komentiral nek uporabnik na omrežju X. "Ko se imaš za peščenega specialista, potem pa te premaga nekdo, ki sovraži to podlago in igra brez pravega interesa ... grozno od Carballesa Baene," je dodal drugi. "OMG. To pa je obup, redko vidiš kaj tako nešportnega," je menil tretji.

Alcaraz in Nadal Udarna naveza Šport Teniškim sladokuscem se cedijo sline ob najavi Nadala

Bublik se je ob izpadu španskega kolega zelo zabaval. Za piko na i je obkrožil odtis žogice, kar tenisači praviloma naredijo, kadar je potrebno odtis podrobneje analizirati. Ker pa je bila žogica v tem primeru več metrov izven servisnega polja, ni bilo to nič drugega kot še ena provokacija že tako jeznega Španca.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.