Šport
30 ogledov

Prevc: Čaka nas še veliko dela

domen prevc EPA
Norvežan Daniel Andre Tande je z najdaljšim skokom kvalifikacij v Oberstdorfu napovedal resno kandidaturo za zmago na letošnji novoletni turneji.

Z včerajšnimi kvalifikacijami se je v Oberstdorfu začela 65. novoletna turneja štirih skakalnic. Prva tekma, na kateri bo nastopilo pet slovenskih predstavnikov, bo na sporedu danes ob 16.45.

V prvi seriji se bo Jurij Tepeš meril s Švicarjem Simonom Ammannom, Ceneta Prevca čaka Poljak Klemens Muranka, Jerneja Damjana Francoz Vincent Descombes Sevoie, Petra Prevca Norvežan Tom Hilde, Domna Prevca pa Japonec Taku Takeuchi.

V kvalifikacijah je v idealnih vremenskih pogojih zablestel 22-letni Tande, ki je skočil 139 metrov, kar je pet metrov več od vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala. V skladu z napovedmi se je dobro odrezal tudi Kamil Stoch, ki je s 137,5 metra zasedel drugo mesto. Stefan Kraft (136 m) je bil tretji.

''Imel sem res dober občutek. Tukaj smo že trenirali, tako da skakalnico dobro poznam. Vse se mi je izšlo in upam, da bom tudi na tekmi lahko tekmoval na tem nivoju. Lepo je videti, da si je toliko navijačev prišlo ogledat kvalifikacije, saj je potem zelo zabavno skakati. Bomo videli, če lahko prikažem dva dobra skoka na tekmi,'' je povedal Tande, ki se lahko pohvali s sedmimi uvrstitvami na zmagovalni oder, a le eno zmago. 
S prikazanim je bil zadovoljen tudi dvakratni olimpijski prvak Kamil Stoch. ''Vedno je lepo tekmovati v Oberstdorfu pred tako navdušenimi gledalci. Ko slišiš občinstvo, je zelo lep občutek. Osredotočiti se moram predvsem na tehniko, potem pa bomo videli, kakšen bo rezultat,'' je povedal 29-letnik, letos že zmagovalec druge posamične tekme v Lillehammerju. 

Od četrtega do sedmega mesta so se zvrstili Manuel Fettner, Maciej Kot, Markus Eisenbichler in Stephan Leyhe. Osmi dosežek kvalifikacij je pripadel Domnu Prevcu, ki je imel veliko težav na treningu, tekom dneva pa sta se s skakalnico vendarle spoprijateljila. ''Še vedno imam veliko prostora za napredek. Čaka nas še veliko dela. Vzdušje v Oberstdorfu je zares izjemno,'' je povedal 17-letni skakalni as.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.