Šport
15 ogledov

Domračeva za strožje kontrole

darja domračeva EPA
Trikratna olimpijska prvakinja v biatlonu, Belorusinja Darja Domračeva, se je po zadnjih primerih dopinga zavzela za ostrejše kontrole v svojem športu.

V pogovoru za časnik Sovjetskij sport je Darja Domračeva ocenila, da bi morali odvzete vzorce shraniti "doživljenjsko", danes poročajo agencije.

"Na ta način bi športnike goljufe lahko morda vendarle premaknili, da bi začeli razmišljati drugače," je o doživljenjski hrambi vzorcev dejala 29-letna junakinja zadnjih zimskih olimpijskih iger v Sočiju 2014, ki je pred sezono zbolela za mononukleozo in si zato vzela leto dni premora.

Ne zagovarja športnikov

Tudi biatlon se ni izognil zlorabi meldonija, ki od letos sodi na spisek prepovedanih poživil. Pod drobnogledom so predvsem ruski športniki, kjer so razkrili največ športnih prevar, vidni predstavniki ruskega športa pa menijo, da so krivi predvsem trenerji in zdravniki, ki športnikov niso opozorili na uvrstitev te omenjene substance na spisek nedovoljenih poživil.

Domračeva meni, da je krivda športnikov enaka, saj meni, da je v prvi vrsti vsak odgovoren zase in to velja tudi za tekmovalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.