Šport
16 ogledov

Dragić poškodovan, Phoenix izgublja

Goran Dragić Phoenix Suns Los Angeles Lakers Reševalni pas/Twitter
Košarkarji moštva Phoenix Suns so ponoči doma izgubili z Milwaukee Bucks tesno s 94:96. Slovenski reprezentant Goran Dragić, prvi strelec Phoenixa, tudi tokrat zaradi poškodbe hrbta ni igral.

Milwaukee je tekmo dobil po "filmski končnici" ob pisku sirene, ko je trojko iz težkega položaja tudi s kančkom sreče zadel Chris Middleton. V napeti končnici so imeli zadnji napad pravzaprav košarkarji Phoenixa, ki so po košu Brandona Knighta sedem sekund pred koncem zaostajali z 92:93. Po le štirih sekundah je zadel Morris Markieff, Fortuna pa je še enkrat zamenjala strani ob metu Middletona.

"Sploh ga nisem čutil. Ni bilo lepo, vendar je šlo skozi. Zame je to prvi takšen koš v ligi, zato je občutek izjemen," je o srečnem zadetku dejal Middleton. Markieff je za domače dosegel kar 25 točk, na drugi strani je bil z 20 koši strelsko najbolj razpoložen Knight.

Atlanta slavila v Chicagu

Beno Udrih z Memphisom je bil ponoči prost, že danes pa ga v domači dvorani čaka obračun z ekipo Golden State Warriors. Phoenix ima prost dan, nato pa odhaja na gostovanje v Charlotte.

Vroča je trenutno Atlanta, ki je na gostovanju v Chicagu zabeležila deseto zmago na zadnjih enajstih tekmah. Edino tekmo v tem nizu je izgubila v nedeljo, ko jo je Orlando premagal podobno kot danes Milwaukee Phoenix, torej s tako imenovanim 'buzzer-beaterjem' ali košem ob zvoku sirene. Za Atlanto je ključen koš dosegel Al Horford 58 sekund pred koncem. Horford je bil hkrati drugi strelec svojega moštva (21 točk), točko več je zbral Jimmy Butler.

Prvaki padli v Portlandu

V zadnjem času gre dobro tudi Portlandu, ki je na zadnjih devetih tekmah dosegel sedem zmag. Z izkupičkom 19-6 so med najboljšimi ekipami lige in to so dokazali tudi sinoči, ko so s 108:95 premagali aktualne prvake San Antonio.

Podobno velja tudi za LA Clippers, ki so proti Detroitu vknjižili deveto zmago na zadnjih enajstih tekmah. Šest igralcev Clippers je imelo dvomestno število točk; največ Blake Griffin z 18 točkami. Povsem enako, torej devet zmag na enajstih tekmah, imajo tudi Cleveland Cavaliers, ki so ob 27 točkah in 13 podajah LeBrona Jamesa ter 22 točkah in 18 skokih Kevina Lova ugnali Charlotte.

Liga NBA, izidi:

Phoenix Suns : Milwaukee Bucks 94:96
Cleveland Cavaliers : Charlotte Hornets 97:88
Indiana Pacers : Los Angeles Lakers 110:91
Philadelphia 76ers : Boston Celtics 87:105
Atlanta Hawks : Chicago Bulls 93:86
Toronto Raptors : Orlando Magic 95:82
Portland Trail Blazers : San Antonio Spurs 108:95
Los Angeles Clippers : Detroit Pistons 113:91

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.