Šport
50 ogledov

Gogijevih 35 minut za 34 točk

goran dragic jeff hornacek Profimedias
Phoenix Suns so davi s 116:99 premagali ekipo Indiana Pacers. Goran Dragić je odigral vrhunsko tekmo za Phoenix in v 35 minutah nanizal 34 točk, pet skokov, štiri ukradene žoge ter tri podaje in bil s tem prvi strelec domačih. Njegov brat Zoran Dragić ni bil v ekipi.

Starejši od bratov Dragić je bil na tokratni tekmi proti Indiani znova v vrhunski formi, njegovi koši so deževali kot za stavo. Medtem ko njegovega brata Zorana ni bilo v postavi, je sam prevzel niti igre v svoje roke in Indiani nasul 34 točk. Poleg tega mu je izdatno pomagal še Eric Bledsoe, ki je dodal 27 točk. "Če skupaj zaigrata dva tako odlična branilca, potem se je težko zoperstaviti takšni ekipi. Sta izredno hitra, če ne paziš, znata to kaznovati," je po tekmi dejal trener Indiane Frank Vogel.

Goran Dragić je začel suvereno že od prve minute in z 22 točkami izenačil svoj rekord po doseženih koših v prvem polčasu, nato se je priključil še Bledsoe, ki je v drugem polčasu dosegel 21 točk. Dragić je med drugim zadel tudi pet od šestih metov za tri točke, Bledsoe pa je dodal še sedem podaj. Gerald Green in Markieff Morris sta za Phoenix dodala po 15 točk. "V zadnjih dneh smo se veliko pogovarjali in igralci so spet pokazali svoje navdušenje za igro. Pokazali so tudi veliko energije in mislim, da so igrali s srcem," je po tekmi dejal trener Phoenixa Jeff Hornacek. Za Indiano je bil s 17 točkami najboljši C.J. Miles.

Vrnitev Duranta s porazom 

Oklahoma City Thunder so znova zaigrali v polni postavi, saj se je na parket po poškodbi vrnil MVP lige Kevin Durant. Ta si je v tekmah pred sezono zlomil desno nogo in tokrat debitiral v novi sezoni. A čeprav je ob debiju dosegel kar 27 točk, je morala Oklahoma s 104:112 priznati premoč gostiteljem iz New Orleansa. Pri teh je bil s 30 točkami najbolj razpoložen Tyreke Evans, Anthony Davis jih je dodal še 25, Ryan Anderson pa 23.

Liga NBA, izidi:

New York Knicks : Brooklyn Nets 93:98
New Orleans Pelicans : Oklahoma City Thunder 112:104
Detroit Pistons : Los Angeles Lakers 96:106
Atlanta Hawks : Boston Celtics 109:105
Cleveland Cavaliers : Milwaukee Bucks 111:108
Chicago Bulls : Dallas Mavericks 129:132*
Golden State Warriors : Orlando Magic 98:97
Denver Nuggets : Portland Trail Blazers 103:105
Phoenix Suns : Indiana Pacers 116:99
Sacramento Kings : Toronto Raptors 109:117

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.