Šport
65 ogledov

Zmaga Sonc, Memphis klonil brez Udriha

Dragić Lowry Toronto Raptors Phoenix Suns liga NBA Reuters
Phoenix Suns so na gostovanju pri Detroit Pistons po napeti končnici slavili zelo tesno zmago z 88:86. Goran Dragić je za Phoenix prispeval 12 točk. Njegovega brata Zorana Dragića ni bilo v postavi Sonc.

Izenačen dvoboj je nazadnje pripadel gostom iz Arizone. Še ob polčasu sta bili moštvi poravnani. Tekmo sta sicer zaznamovala številna izenačenja in menjave v vodstvu. Domači košarkarji so 35 sekund pred koncem vodili s 86:85, a je Phoenix po zaslugi Erica Bledsoea, dosegel je 18 točk, tehtnico prevesil na svojo stran in slavil sedmo zmago v sezoni.

"Ni bila lepa tekma, še zlasti v prvem polčasu ne, ampak ne bomo se pritoževali. Igrali smo že tekme, na katerih smo bili prepričani, da lahko na koncu premagamo nasprotnika. Tokrat smo zmago skorajda izpustili iz rok, vendar pa smo prav po zaslugi naše velike želje le slavili," je igralce pohvalil Jeff Hornacek. Phoenix je minuto in 52 sekund pred koncem vodil s kar osmimi točkami naskoka (85:77), vendar pa sta Kentavious Caldwell-Pope in Brandon Jennings odgovorila s tremi trojkami za vodstvo domačih in sila razburljivo končnico.

"Zadeli smo res nekaj težkih metov ter smo dobro zaustavili njihove najbolj razigrane igralce. Nato pa smo dovolili, da so prišli do lahkega koša in zmage," je bil nezadovoljen trener Detroita Stan Van Gundy. Bledsoe je ukanil obrambo domačih in zadel za točko prednosti, nato pa zadel še prosti met. Markieff Morris je nato pet sekund pred koncem blokiral met z 19 točkami prvega strelca Detroita Jenningsa.

Udrih zbolel, Memphis izgubil

Košarkarji Memphis Grizzlies Bena Udriha so v derbiju večera izgubili v gosteh pri Toronto Raptors z 92:96. Udrih ni zaigral za Memphis, ker je staknil trebušno virozo. Kar trije igralci Memphisa so imeli težave s prebavili in niso igrali, ob Udrihu še Courtney Lee in Tony Allen. Vodilno moštvo lige je šele drugič izgubilo v tej sezoni ter je z desetimi zmagami na vrhu zahodne konference in ligaške razpredelnice. Po 11 tekmah najboljše moštvo vzhodne konference Toronto je z eno zmago manj trenutno na drugem mestu v ligi tik za Memphisom.

Poraza za Cleveland in Philadelphio

Branilci naslova prvakov lige NBA San Antonio Spurs so z 92:90 premagali Cleveland Cavaliers, za katerega igra superzvezdnik LeBron James. Tim Duncan je prispeval 19 točk in 10 skokov za še peto zmago na zadnjih šestih tekmah. Boris Diaw je prav tako vpisal 19 točk.

"Gre za veliko zmago in to v gosteh proti zelo nadarjenemu moštvu," je poražence pohvalil Duncan. Ostroge so še desetič po vrsti premagale konjenike, kljub temu da se jim je poleti znova pridružil James. Za kraljem Jamesom ni najboljši večer, v statistiko je vpisal zanj skromnih 15 točk in devet podaj ter ključno izgubljeno žogo tik pred zvokom sirene.

Moštvo Philadelphia 76ers ostaja na dnu lestvice, saj še ni zmagalo in je vpisalo še enajsti poraz. Philadelphia je pod domačima obročema morala priznati premoč košarkarjem Boston Celtics, ki so slavili s 101:90.

Liga NBA, izidi:

Detroit Pistons : Phoenix Suns 86:88
Toronto Raptors : Memphis Grizzlies 96:92
Philadelphia 76ers : Boston Celtics 90:101
Washington Wizards : Dallas Mavericks 102:105
Brooklyn Nets : Milwaukee Bucks 118:122***
Indiana Pacers : Charlotte Bobcats 88:86
Orlando Magic : Los Angeles Clippers 90:114
Cleveland Cavaliers : San Antonio Spurs 90:92
Minnesota Timberwolves : New York Knicks 115:99
Denver Nuggets : Oklahoma City Thunder 107:100
Houston Rockets : Los Angeles Lakers 92:98

*** - po treh podaljških

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.