Šport
29 ogledov

Dragić z 22 točkami ob porazu

goran dragić phoenix suns indiana pacers nba Reuters
Goran in Zoran Dragić sta s Phoenixom izgubila proti Sacramentu po dveh podaljških s 112:114. Beno Udrih se je z Memphisom veselil zmage na gostovanju pri Oklahoma Cityju z 91:89.

Goran Dragić je za Sonca dosegel kar 22 točk, vpisal še štiri podaje, tri skoke in dve ukradeni žogi. Phoenix je večji del tekme nadzoroval izid iz prve četrtine, ko so gostitelji povedli za 11 točk. V uvodu zadnje četrtine je prednost ekipe iz Arizone narasla celo na 91:79. Takrat pa se je začel lov Sacramenta, ki je tri minute in pol pred koncem izenačil na 96. točki. Eric Bledsoe je 38 sekund pred koncem celo reševal zaostanek in Phoenixu zagotovil podaljšek.

Phoenix je zmago zapravil še v prvem podaljšku, ki ga je začel z delnim izidom 7:0, žoga pa nato v naslednji treh minutah in pol ni šla več skozi nasprotni obroč in gostje so izenačili. V zadnjem delu podaljška je najprej Dragić najprej zadel dva prosta meta za novo vodstvo, a spretnejši so bili tekmeci in se veselili minimalne zmage. Pri Phoenixu je bil s 23 točkami najbolj učinkovit Bledsoe, Zoran Dragić pa ni dobil priložnosti za igro. V dresu Sacramenta je DeMarcus Cousins dosegel 25 točk in kar 18 skokov.

V Oklahoma Cityju so v izredno napeti končnici gostitelji najprej nadoknadili štiri točke zaostanka in po trojki Reggia Jacksona 53 sekund pred koncem povedli z 89:87. A na drugi strani je s trojko za Memphis vrnil Mike Conley, Courtney Lee pa je zmago potrdil tri sekunde pred koncem z zadetim prostim metom. Gostitelji so imeli dve sekundi za izenačenje, a Serge Ibaka z velike razdalje ni zadel meta, ki bi Oklahomi zagotovil celo zmago. Beno Udrih je dosegel pet točk, vpisal pa še tri podaje in skok v obrambi. Pri Memphisu je bil z 20 točkami najbolj učinkovit Conley, pri domačih pa je dve točki več dosegel Jackson.

Izidi:
Philadelphia 76ers : Chicago Bulls 115:118
Orlando Magic
: Minnesota Timberwolves 112:103 (po podaljšku)
Charlotte Hornets : Atlanta Hawks 122:119 (po dveh podaljških)
Boston Celtics : Indiana Pacers 101:98
Brooklyn Nets
: New York Knicks 110:99
Detroit Pistons
: Milwaukee Bucks 98:95
Toronto Raptors
: Washington Wizards 103:84
Oklahoma City Thunder : Memphis Grizzlies 89:91
(Beno Udrih 5 točk za Memphis)
Phoenix Suns : Sacramento Kings 112:114 (po dveh podaljških)
(Goran Dragić 22 točk za Phoenix)
Utah Jazz : Dallas Mavericks 82:105
Denver Nuggets : Cleveland Cavaliers 101:110

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.