Šport
25 ogledov

Po slovenskem derbiju še skupna večerja

brata Dragić, Udrih, večerja Reševalni pas/Twitter
V ligi NBA sta se pomerili ekipi Mamphis Grizzlies in Phoenix Suns. Boljši so bili gostje iz Memphisa, ki so košarkarje iz Arizone ugnali s 102:91 za še peto zaporedno zmago.

Beno Udrih je za zmago gostov prispeval šest točk, Goran Dragić pa je ob metu iz igre 3:9 tudi obstal pri šestih točkah. Zoran Dragić še vedno ni dočakal svojega krstnega nastopa v ligi NBA in je po odločitvi trenerja Jeffa Hornaceka ostal na klopi.

Njegov brat Goran pod obročema ni bil najbolj učinkovit, ob zgrešenih šestih metih za dve točki, je zgrešil tudi oba meta z razdalje za tri točke, izgubil je dve žogi, v statistiko pa je vpisal še tri podaje, skok in ukradeno žogo. Prvi strelec Phoenixa je bil Eric Bledsoe s 23 točkami. Pri gostih je bil s 24 točkami in 11 podajami najboljši Mike Conley, Udrih je ob metu iz igre 3:6 zgrešil dve trojki in izgubil dve žogi ter vpisal še tri podaje in dva skoka.

Memphis nadaljuje rekordni niz, saj v letošnji sezoni še ne pozna poraza, s polnim izkupičkom petih zmag na petih tekmah pa si deli prvo mesto na prvenstveni razpredelnici. Phoenix, s tremi zmagami in dvema porazoma, je na osmem mestu Zahoda.

Po tekmi je Udrih na svojem Twitter profilu objavil fotografijo, na kateri za skupno mizo sedijo Udrih, brata Dragić, ter Udrihova soigralca iz Memphisa španski as Marc Gasol in Nick Calathes. V dobro razpoloženi družbi je opaziti tudi slovenskega poslovneža Joca Pečečnika, ustanovitelja in direktorja podjetja POS Elektronček. Fotografijo z večerje in druženja po tekmi je na Instangramu objavil tudi Goran Dragić.

Na sredinem sporedu lige NBA je bilo sicer kar 12 obračunov. Zanimivo je bilo v EnergySolutions Areni v Salt Lake Cityju, kjer so domači košarkarji Utah Jazz gostujočim Cleveland Cavaliers prizadejali poraz s 102:100 v napeti končnici, ki jo je odločil Gordon Hayward. Košarkarji Clevelanda so tako še drugič po vrsti vpisali poraz, čeprav sta bila prva strelca večera prav gostujoča košarkarja. Kyrie Irving je prispeval 34 točk, LeBron James pa se je ustavil pri 31 točkah.

Težave so imeli tudi trikratni prvaki lige NBA Miami Heat, najboljše moštvo vzhodne konference v minuli sezoni. Dva od zadnjih naslovov so osvojili prav s "kraljem" Jamesom, ki pa se je poleti odločil za menjavo sredine. Miami je v gosteh pri Charlotte Hornets izgubil z 89:96, sršeni so tako prekinili črn niz proti Miamiju, ki se je vlekel že vse od marca 2010.

Branilci naslova košarkarji San Antonio Spurs so z 94:92 premagali Atlanta Hawks, zmagali so tudi košarkarji Golden State Warriors, ki so bili s 121:104 boljši od LA Clippers. Bojevniki so vpisali še četrto zmago in ohranjajo poln izkupiček na prav toliko odigranih tekem. Ekipa Orlando Magic je z 91:89 za prvo zmago v sezoni premagala Philadelphia 76ers.

Izidi:

Charlotte Hornets : Miami Heat 96:89
Philadelphia 76ers : Orlando Magic 89:91
Boston Celtics
: Toronto Raptors 107:110
Brooklyn Nets : Minnesota Timberwolves 91:98
Detroit Pistons
: New York Knicks 98:95
Milwaukee Bucks : Chicago Bulls 86:95
Washington Wizards
: Indiana Pacers 96:94 (podaljšek)
San Antonio Spurs : Atlanta Hawks 94:92
Utah Jazz
: Cleveland Cavaliers 102:100
Sacramento Kings
: Denver Nuggets 131:109 
Golden State Warriors
: Los Angeles Clippers 121:104
Phoenix Suns : Memphis Grizzlies 91:102
(Goran Dragić 26 minut, 6 točk, 3 podaje, skok za Phoenix)
(Zoran Dragić za Phoenix ni igral)
(Beno Udrih 19 minut, 6 točk, 3 podaje, 2 skoka za Memphis)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.