Šport
16 ogledov

Udrihovi Grizliji do klubskega rekorda

beno udrih memphis grizzlies Profimedias
Beno Udrih, ki nosi dres moštva Memphis Grizzlies, je na uvodu v sezono prišel še do četrte zaporedne zmage, kar se je zgodilo prvič v klubski zgodovini. Grizliji so v domači dvorani s 93:81 premagali New Orleans Pelicans, Udrih pa je v 17 minutah k zmagi dodal devet točk, dva skoka in štiri podaje.

V najmočnejši košarkarski ligi na svetu, ligi NBA, so ponoči onstran Atlantika odigrali šest tekem. Doma je zmagala tudi ekipa Memphis Grizzlies, ki je s 93:81 premagala New Orleans Pelicans. Minutažo na parketu je izkoristil tudi Beno Udrih, ki je v dresu Memphisa v 17 minutah na parketu prispeval devet točk, dva skoka in štiri podaje. Grizliji še niso okusili grenkobe poraza v novi sezoni, na uvodu so tako vpisali še četrto zaporedno zmago, kar se je zgodilo prvič v klubski zgodovini. Grizliji so skupno vknjižili 16. zaporedno zmago v domači dvorani FedEx Forum, kar je prav tako nov rekord moštva.

Prvi strelec domače ekipe je bil katalonski zvezdnik Marc Gasol, ki je zbral 16 točk, Zach Randolph jih je dosegel 15, Tayshaun Prince pa 14. Randolph je strelskemu dosežku dodal še 11 skokov, s čimer mu je uspel dvojni dvojček na vseh štirih tekmah to sezono. Tudi Gasol, ki je pod obročema pobral 11 žog, in Tony Allen (12 točk, 11 skokov) sta končala z dvojnim dvojčkom.

Pri gostih iz New Orleansa je bil prvi strelec Tyreke Evans z 21 točkami, Anthony Davis, katerega povprečje na prejšnjih tekmah je bilo 28, je tokrat zaradi odlične igre v obrambi Grizlijev zbral le 14 točk.

Paulov 12. trojni dvojček

Košarkarji Philadelphia 76'ers so doma z 93:104 izgubili proti Houston Rockets, ki prav tako še ne poznajo poraza v novi sezoni. Houston je vpisal še četrto zmago, tudi s pomočjo Jamesa Hardena s 35 točkami. Košarkarji Brooklyn Nets so bili na domačem parketu s 116:85 boljši od Oklahoma City Thunderja, Dallas Mavericks pa so bili prav tako uspešni doma, ko so s 118:113 ugnali Boston Celtics. Chandler Parsons je nasul 29 točk, Nemec Dirk Nowitzki pa jih je dodal 27 za tretjo zaporedno zmago Dallasa. Najboljši strelec Bostona je bil Jeff Green s 35 točkami.

Domače zmage so se veselili tudi v Los Angelesu, ko je tamkajšnje moštvo Clippers s 107:101 premagalo Utah Jazz. Blake Griffin je dosegel 31 točk, Chris Paul pa se je že 12. v karieri veselil trojnega dvojčka s 13 točkami, 12 asistencami in desetimi skoki. V gosteh je slavilo moštvo Sacramento Kings, ki je bilo s 110:105 boljše od Denver Nuggets.

Slovenski spopad v Arizoni

Košarkarji ekipe Phoenix Suns, za katerega igra tudi slovenska bratska naveza Goran in Zoran  Dragić, do konca tedna čakajo kar štiri tekme. S slovenskega vidika bo še najbolj zanimivo, ko se bosta v Phoenixu v četrtek zjutraj po slovenskem času udarili ekipi Memphis Grizzlies, za katero igra Udrih, in Sonca, člana katerih sta brata Dragić.

Košarkarje Phoenixa v sredo zjutraj čaka gostovanje pri Los Angeles Lakers, v četrtek zjutraj sledi domača tekma proti Memphisu, v soboto zjutraj bo moštvo Suns gostilo še Sacramento, v ponedeljek zjutraj pa Golden State.

Liga NBA, izidi:

Memphis Grizzlies : New Orleans Pelicans 93:81
Philadelphia 76ers : Houston Rockets 93:104
Brooklyn Nets : Oklahoma City Thunder 116:85
Dallas Mavericks : Boston Celtics 118:113
Denver Nuggets : Sacramento Kings 105:110
Los Angeles Clippers : Utah Jazz 107:101

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.