Šport
32 ogledov

Poraz Dragića, zmaga Udriha, Lakersi že v krizi

Kobe Bryant Los Angeles Lakers Houston Rockets EPA
Košarkarji Phoenix Suns so v novi sezoni doživeli prvi poraz, ko so na gostovanju pri Utah Jazz klonili z 91:118. Goran Dragić je v 34 minutah zbral deset točk, medtem ko njegovega brata Zorana ni bilo niti na klopi. Še naprej pa brez poraza ostajajo Grizliji Bena Udriha; tokrat so z 71:69 v gosteh ugnali Sršene.

Po dveh zmagah v novi sezoni so tokrat Sonca na gostovanju v olimpijskem Salt Lake Cityju doživela visok poraz. Zanje je bil nerešljiva uganka razpoloženi domači košarkar Derrick Favors, ki je dosegel 32 točk.

Medtem pa je Beno Udrih, ki v prvenstvu NBA nosi dres moštva Memphis Grizzlies, prišel še do tretje zaporedne zmage, kar se je na uvodu v sezono zgodilo prvič v zgodovini moštva. Na gostovanju pri Charlotte Hornets so Grizliji, ki veljajo za najprijetnejše presenečenje nove sezone, zmagali tesno, z 71:69, Udrih pa je v dvorani Time Warner Cable Arena k zmagi v 21 minutah prispeval šest točk. Prvi strelec grizlijev je bil Katalonec Marc Gasol, ki je zbral 22 točk in osem skokov.

Rakete ugnale Kelte

Poleg Memphisa sta v zahodni konferenci prvenstva NBA brez poraza le še moštvi Houston Rockets in Golden State Warriors. Rakete so za tretjo zaporedno zmago, takšen uvod v sezono jim je uspel tudi lani, tokrat v domači dvorani v Teksasu s 104:90 ugnale Boston Celtics. Junak večera je bil James Harden, ki je zbral 26 točk in osem skokov (met iz igre 5-14, prosti meti 14-14), temu pa je dodal še šest podaj.

Terrence Jones je k zmagi dodal 25 točk in deset skokov, Dwight Howard pa 14 točk in osem skokov. Za goste iz Bostona je Jeff Green zbral 17 točk, Jared Sullinger pa je dodal 14 točk in devet skokov. Rajon Rondo je bil povsem nemočen; ob dobri obrambi gostiteljev je ostal le pri štirih točkah.

Lakersi v L.A.-ju prvič z 0-4

Košarkarji Golden Stata pa so za drugo zmago zapored doma ugnali kalifornijske tekmece, Los Angeles Lakers, ki so prvič, odkar se je moštvo leta 1960 preselilo v mesto angelov, na uvodu v sezono izgubili štiri tekme zapored. Tokrat so v Oaklandu klonili s 104:127. Klay Thompson, ki je pred tekmo z Golden Statom podpisal štiriletno podaljšanje pogodbe, ki mu bo navrglo kar 70 milijonov dolarjev, je dobil dvoboj z zvezdnikom LA-ja Kobejem Bryantom, saj je dosegel svoj strelski rekord kariere z 41 točkami.

"Vedno je razburljivo in neverjeten občutek igrati proti Kobeju. Odraščal sem z njegovo košarko, pozorno sem ga spremljal od mladih nog in dvoboj z njim mi je še poseben izziv," je dejal Thompson, ki je iz igre zadel 14 od 18 poskusov, vključno s petimi trojkami. Bryant je zbral 28 točk (12-28), a izgubil kar sedem žog. Najslabši start Jezernikov v sezono je sicer iz leta 1957, ko so nastopali še v Memphisu, ko so na uvodu v sezono nanizali sedem porazov zapored.

Miami še neporažen

Na vzhodu so brez poraza le košarkarji Miamija in Toronta. Moštvo Miami Heat je gostovalo v Philadelphii in zmagalo s 114:96. Chris Bosh je dosegel kar 30 točk in osem skokov, Mario Chalmers je k zmagi dodal 18 točk, Dwyane Wade pa devet točk in deset podaj. Pri gostiteljih, ki še naprej ostajajo brez zmage, je Tony Wroten zbral 21 točk in deset podaj.

Liga NBA, izidi:

Utah Jazz : Phoenix Suns 118:91
Charlotte Hornets : Memphis Grizzlies 69:71
New Orleans Pelicans : Dallas Maverics 104:109
Orlando Magic : Toronto Raptors 95:108
Philadelphia 76'ers : Miami Heat 96:114
Washington Wizzards : Milwaukee Bucks 108:97
Atlanta Hawks : Indiana Pacers 102:92
Detroit Pistons : Brooklyn Nets 90:102
Houston Rockets : Boston Celtics 104:90
Minnesota Timberwolves : Chicago Bulls 105:106
Oklahoma City Thunder : Denver Nuggets 102:91
Golden State Warriors : Los Angeles Lakers 127:104

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.