Šport
9305 ogledov

Drama na dvoboju dveh Italijanov: "Če se mi kaj zgodi, te bom tožil!"

Print Screen
Tenisačeva zahteva je naletela na gluha ušesa, burna izmenjava mnenj pa se je kmalu sprevrgla v grožnje s tožbo.

Italijana Mattero Berrettini in Lorenzo Sonego nista bila zadovoljna z igralnimi pogoji na igriišču številka 12 v Wimbledonu, kjer so imeli organizatorji v sredo spet ogromno težav z vremenom.

Zaradi obilnega deževja so morali v preteklih dneh zamakniti na desetine obračunov, turnir pa se je zaradi nenehnih prekinitev v začetni fazi tekmovanja znašel v velikem zaostanku. 

Iz tega razloga so si organizatorji v poznih sredinih urah želeli pod streho spraviti čim več dvobojev, čeprav pogoji za igro niso bili ravno idealni. Zaradi padavin je bila igralna podlaga vlažna in drseča, kar sta na svoji koži občutila tako Berrettini kot Sonego, ki sta v tretjem nizu njunega obračuna večkrat pristala na zadnji plati. 

Lorenzo Sonego | Avtor: Print Screen Print Screen

"Nikoli ne padamo, zdaj pa sva kar naenkrat ves čas na tleh. Zakaj misliš, da se nama to dogaja? Razumem, da hočete, da igramo. Vem, da smo v zaostanku. Tudi mi si želimo igrati. Toda neprestano sva na tleh. To je nevarno," je opozarjal Berrettini. 

Azarenka Nerodno Šport "Saj se zavedaš, da nisem iz Rusije, kajne?"

Ker tovrstni zdrsi in padci predstavljajo veliko tveganje za nastanek poškodb, sta Italijana po koncu podaljšane igre tretjega niza predlagala preložitev obračuna na naslednji dan, vendar ju je delivec pravice zavrnil z obrazložitvijo, da so pogoji za igro še vedno zadovoljivi. 

Razpravi se je nato pridružil še nadzornik obračuna, ki je prikimal glavnemu sodniku.

"Če se bom poškodoval, te bom tožil," je sodniku zapretil Berrettini, ki se v karavno vrača po poškodbi trebušne mišice, zaradi katere je moral izpustiti večji del peščene sezone, ostal pa je tudi brez nastopa na prestižnem travnatem turnir Queen's Club Championships, kjer je bil dvakratni branilec naslova (2021, 2022).

Italijana sta bil prisiljena odigrati še dve igri, preden je bil dvoboj dokončno prekinjen zaradi pomanjkanja svetlobe.


dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.