Šport
20230 ogledov

"Saj se zavedaš, da nisem iz Rusije, kajne?"

Azarenka Print Screen
Britanski novinar je pomešal narodnost nekdanje prve igralke sveta, nato se je poskušal izvleči iz zagate.

Belorusko tenisačico Viktorijo Azarenko je na novinarski konferenci v Wimbledonu, kjer pravkar poteka tretji grand slam sezone, presenetilo vprašanje britanskega novinarja o pomenu turnirja na sveti travi v Rusiji.

"Saj veš, da nisem iz Rusije, kajne?" je v zadregi vprašala v beloruskem Minsku rojena nekdanja prva igralka sveta. 

"Ja, ampak ali si morda v sklopu turneje dobila občutek, če je turnir tam pomemben?" je nadaljeval novinar Telegrapha in poskušal vprašanje navezati na to, da so za razliko od lanskega leta na letošnji izvedbi spet dobrodošli tudi Rusi in Belorusi.

Andrej Rubljov Odločen ne Šport Rus predlagal mirovno gesto in doživel hladen tuš

"Bolj konkretno mi boš moral oblikovati tole vprašanje. Ne razumem, kaj bi rad izvedel," je bila zmedena 33-letna veteranka.

"Kako vidiš kulturo Wimbledona z mednarodnega vidika in kako velik je ta turnir v mednarodnem pogledu? Seveda si v preteklosti igrala tudi v Rusiji, kakšno veljavo ima turnir tam?" se je iz zagate poskušal izvleči novinar.

"Ok, samo da razjasniva. Sprašuješ me, kakšen pomen ima Wimbledon v mednarodnem smislu? Ali kaj pomeni meni osebno?" je vprašala aktualna 20. igralka sveta, nakar je novinar priznal, da vprašanje ni bilo ustrezno formulirano.

Šport: Dva velika favorita zaradi okužbe že končala z Wimbledonom Sprememba Šport Wimbledon: To je bila neverjetno težka odločitev

"Res ni bilo, ampak bom vseeno odgovorila. V mednarodnem pogledu je Wimbledon eno največjih teniških tekmovanj na svetu. In je vedno bil. To je ikoničen turnir. Kako ga doživljajo v Rusiji? Nisem iz Rusije, zato ti ne morem povedati, kakšen pomen ima v Rusiji," je temo zaprla Azarenka.

Azarenka | Avtor: Print Screen Print Screen

Azarenka je kot ena najprepoznavnejših beloruskih športnic marca 2022 podala uradno izjavo, v kateri je obžalovala vojaške spopade v Ukrajini in sočustvovala z nedolžnimi ljudmi, ki so postali žrtve nasilja.

Poudarila je, da s težkim srcem spremlja razpad dolgoletnega zavezništva med beloruskim in ukrajinskim narodom ter pozvala k mirni rešitvi rusko-ukrajinskega konflikta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.