Šport
162 ogledov

Druga slovenska medalja v Buenos Airesu

Metka Lobnik OI mladih Team Slovenia/Twitter
Na olimpijskih igrah mladih v Argentini je sloevnska reprezentanca osvojila drugo medaljo.

Za drugo slovensko odličje na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu je poskrbela judoistka Metka Lobnik v kategoriji do 78 kilogramov. V boju za bron je Lobnikova ugnala Čehinjo Ester Svobodo po slabe pol minute borbe.

Tekmovalka judo kluba Apolon iz Hoč, letos tudi bronasta na kadetskem evropskem prvenstvu, je bila pred tem boljša od Egipčanke Ale Mohamed Musad, nato je izgubila z Nemko Raffaelo Igl, v repasažu pa je najprej ugnala Iranko Maral Mardani in nato še enkrat Egipčanko Musadovo.

"Začela sem nervozno proti Egipčanki, a uspešno prebila led. Nato je bila na vrsti Nemka, ki me je premagala že v četrtfinalu evropskega prvenstva. Skušala sem z drugo taktiko, a ni šlo. V nadaljevanju sem se morala zbrati in prišla sem do brona. Bilo pa je težko, tudi v borbi za bron, saj se s Čehinjo s priprav dobro poznava," je po kolajni dejala slovenska judoistka.

Blizu kolajni je bil v kategoriji do 100 kg tudi Roki Pogorevc, ki pa je moral v odločilnem obračunu za bron priznati premoč Madžaru Zsomborju Vecu.

Med ostalimi slovenskimi športniki je nov poraz doživela badmintonska igralka Petra Polanc, ki jo je z 2:0 ugnala Madžarka Vivian Sandorhazi, a bi bil razplet lahko tudi drugačen, saj je Polančeva oba niza izgubila z 20:22.

Veslačica Ilaria Macchi je v četrtfinalu med skifistkami zasedla četrto mesto. V nadaljevanju iger se bo borila za finale C.

Teniška igralka Kaja Juvan pa je vknjižila tudi prvo zmago v tekmovanju mešanih dvojic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.