Šport
17 ogledov

Drugi mož Fife 12 let brez nogometa

jerome valcke EPA
Mednarodna nogometne zveza (Fifa) je svojega nekdanjega generalnega sekretarja Jeroma Valckeja, ki je vpleten v preiskave zaradi nepravilnosti pri poslovanju, danes kaznovala z 12 leti prepovedi delovanja v tem športu. Francoza so pri Fifi sicer pred kratkim že odpustili.

Jerome Valcke je bil dolgo drugi mož Fife za suspendiranim predsednikom Seppom Blatterjem, ki ga je doletela osemletna prepoved delovanja v nogometu. Poleg kazni delovanja v nogometu, ki mu jo je danes izrekla etična komisija Fife, bo moral Valcke poravnati še globo v višini 100.000 švicarskih frankov.

"Med preiskavo so se pojavili sumi še dodatnih kaznivih dejanj, med drugim zlorabe potnih stroškov in pravilnikov, uničevanja dokazov ter primerov sporne prodaje televizijskih pravic," je 12-letno kazen Valckeju s sporočilom za javnost pojasnila Fifa. Kazen je ostrejša, kot so jo predlagali preiskovalci njegovega primera, ki so zahtevali devet let prepovedi delovanja.

Valckejeva pot navzdol se je začela 17. septembra lani, ko so ga suspendirali, ker je domnevno pomagal prodajati vstopnice za svetovno prvenstvo 2014 na črnem trgu. Pred mesecem dni pa so suspenz spremenili v odpoved delovnega razmerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.