Šport
2 ogledov

Družina je dala zeleno luč

1/2
Žurnal24 main
Presenečen nad odzivom medijev je Iztok Čop sporočil, da nadaljuje svojo športno pot. "Zaenkrat razmišljam samo o naslednji sezoni," noče prehitevati naš veslaški šampion.

Potem ko se je nekaj časa ugibalo, ali je za slovenskega šampiona prišel čas slovesa, je Iztok Čop namigovanja danes pred gručo novinarjev dokončno zanikal in dejal, da bo tudi v prihodnji sezoni sedel v tekmovalnem čolnu. Pri sestavi ekipe bo imel proste roke, spet pa se zelo resno spogleduje s četvercem. "Vztrajal bom vsaj še eno sezono. Ne vem sicer, v kakšni posadki. Možni so vsi scenariji. Najprej moram dvigniti raven v enojcu, nato pa bomo videli. Mesta v čolnu so prosta za vse slovenske veslače. Priznam pa, da bi mi zelo dišal četverec, v katerem sem pred leti zelo užival," je dejal najuspešnejši slovenski veslač, ki bo tako vstopil še v 21. sezono v elitnem veslanju. Čop, ki bo junija prihodnje leto dopolnil 37 let, se lahko pohvali, da je med leti 1991 in 2007 osvojil tri olimpijske kolajne, leta 2000 v Sydneyju tudi zlato. Igre v Pekingu je letos v paru z Luko Špikom končal na šestem mestu v finalu dvojnih dvojcev, po tem nastopu pa se je odločil, da bo vztrajal vsaj še eno sezono. Medtem pa se bo še naprej boril za pravice športnikov in se še nekoliko bolj posvetil svoji poslovni karieri.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.