Šport > Košarka
30359 ogledov

Legendarni košarkar ves čas udrihal po Luki, noro, kaj je tokrat izjavil

Luka Dončić Profimedia
Tim Hardaway je bil enkrat za spremembo poln hvale na račun Luke Dončića.

Nekdanji odlični košarkar ter član hiše slavnih Tim Hardaway v letošnji sezoni velja za enega najhujših kritikov igre našega Luke Dončića in celotne ekipe Dallas Mavericks. Član ekipe je namreč tudi njegov sin Tim Hardaway Jr. in starejši izmed Hardawayev je že kar nekajkrat napadel Luko in način igre Dallasa, da Luka predolgo drži žogo v svojih rokah in premalo vključuje ostale igralce, še posebej njegovega sina, v igro. A po zadnji veličastni predstavi našega zvezdnika je moral tudi Hardaway obrniti ploščo.

Košarkarji Dallasa so namreč na peti tekmi četrtfinala zahodne konference v severnoameriški ligi NBA s 123:93 visoko premagali Los Angeles Clippers. S tem so v seriji na štiri zmage povedli s 3:2, glavni junak tekme pa je bil ravno naš košarkarski as, ki je v 39 minutah na parketu dosegel 35 točk, deset podaj in sedem skokov.Prvič v seriji je metal več kot 50-odstotno, zadel je 14 od 26 metov in dvoboj predčasno sklenil 5:39 minute pred koncem dvoboja.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Petindvajsetletni Ljubljančan je sicer pred tekmo čutil bolečine v kolenu, obenem pa je bil v zadnjih dneh tudi nekoliko prehlajen. A je vseeno v stilu pravega vodje svojo ekipo na eni najpomembnejših tekem sezone povedel do ključne zmage: "Počutim se dobro, ne razmišljam o poškodbah in prehladu ter skušam ostati na parketu. To je končnica, to so drugačne tekme, veliko je adrenalina, čustev, zato moraš nadaljevati," je kot pravi vodja po tekmi razmišljal Dončić.

In celo Hardaway se je po peti tekmi serije proti Clippers poklonil Luki in njegovemu zvezdniškemu soigralcu Kyrieju Irvingu, ki sicer tokrat ni imel svojega dne (14 točk), a je bil ključen pri ostalih dveh zmagah Dallasa. "Lani ste me vprašali, če sta Luka in Kyrie pravi vodji ekipe. In v tistem trenutku sem rekel: 'ne'. Zdaj pa lahko rečem, da sta pravi vodji. V obeh že celotno sezono opažam veliko razliko," je tokrat oba zvezdnika pohvalil petkratni All-NBA-jevec, ki je očitno pozabil, kako je še pred nekaj dnevi, po prvem porazu v seriji, z vso silo udrihal po našem košarkarju. A tokrat se z njim le lahko strinjamo - Luka je vsekakor pravi vodja!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice