Šport
32 ogledov

Dugonjić začenja obrambo evropskega prestola

damir dugonjić olimpijske igre london 2012 Stanko Gruden/STA
V Berlinu bo dopoldan v predtekmovanju nastopilo kar sedem slovenskih plavalcev. V ospredju bo nastop Damirja Dugonjića na 50 m prsno, ki v nemški prestolnici brani zlato medaljo z zadnjega EP leta 2012.

Matija Medvešek, trener Damirja Dugonjića, je dan pred tekmo odkrito napovedal, da je plavalec ravenskega Fužinarja v igri za medaljo, med vsemi tekmeci pa izstopa le Britanec Adam Peaty, ki bo težko premagljiv. Dugonjić je pred dvema letoma v Debrecenu na 50 m prsno osvojil evropsko zlato.

Plavalnemu taboru se je v Nemčiji pridružil tudi Koprčan Matjaž Markič, ki je tik pred začetkom tekmovanja drugič postal oče. Petletnemu Timu se je pridružila še mala Ava in Koprčan, ki ga prav tako čaka le nastop na 50 m prsno, je v Berlin prišel z zamudo.

Tri Slovenke na 1500 m prosto

Ravenčanka Tjaša Oder bo na 1500 m prosto, v tej disciplini je bila mladinska svetovna prvakinja, lovila svoj drugi finale v Berlinu in nov državni rekord. Ob njej bosta v tej disciplini plavali še njena klubska sotekmovalka Gaja Natlačen in Radovljičanka Špela Perše, ki sta prav tako presenetili z močno izboljšanimi osebnimi rekordi na 800-metrski razdalji.

Paradna disciplina na 50 m hrbtno čaka tudi mlado Avo Schollmayer, ki je že uspešno preživela tekmovalni krst v članski konkurenci na 100-metrski razdalji. Robert Žbogar iz Gorenjske banke Radovljice se bo od Berlina poslovil z nastopom na 100 m delfin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.