Šport
68 ogledov

Dumoulin pobegnil še za tri sekunde

Alexis Gougeard EPA
Alexis Gougeard (AG2R) je s solo napadom dobil 19. etapo Dirke po Španiji. V boju za skupno zmago je Tom Dumoulin (Giant – Alpecin) še povečal svojo prednost pred Fabiem Arujem (Astana).

Tom Dumoulin je povečal svojo prednost v skupnem seštevku za nove tri sekunde ter sedaj pred Fabiem Arujem vodi za šest sekund. A vprašanje, če bo to dovolj, saj jutri sledi poslednji pravi preizkus, ki pa bi moral biti pisan na kožo kolesarju Astane.

Tokrat se je kmalu po samem štartu že izoblikovala ubežna skupina, katero je tvorilo kar 24 kolesarjev, med katerimi so bila imena kot so Nelson Oliveira, Alexis Gougeard, Andrey Amador, David Arroyo ter Tiago Machado. Privozili so si prednost 18 minut in postalo je jasno, da bomo dobili zmagovalca etape znotraj te skupine.

Petintrideset kilometrov do cilja se je za napad odločil Machado, kateremu sta se v begu pridružila Gougeard ter Leonardo Duque. Nato pa je 30 kilometrov pred ciljem silovito potegnil
Gougeard in si privozil lepo prednost. Oliveira, Amador, Maxime Montfort ter Amaël Moinard so se podali v lov, a bilo je zaman. Nadarjeni Francoz je vozil odlično ter zasluženo slavil največjo zmago kariere. Na drugem mestu je končal Oliveira (Lampre – Merida), na tretjem pa Monfort (Lotto Soudal).

Zanimivo je bilo tudi dogajanje v ozadju, kjer se je bil boj med favoriti za skupno zmago. S številnimi napadi je poizkušal Alejandro Valverde, a je bil vedno znova ujet. Kilometer in pol pred ciljem pa so kolesarje pričakali tlakovci. To je teren, ki leži Dumoulinu, zato je napadel na vso moč. Aru mu je ob pomoči Domenica Pozzoviva poizkušal slediti, a si je vseeno nabral nove tri sekunde zaostanka ter po novem zaostaja za šest. Novih devet sekund zaostanka si je prikolesaril tudi tretjeuvrščeni v skupnem seštevku, Joaquim Rodriguez (Katjuša), ki zaostaja za 1:24.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.