Šport
12 ogledov

Z vožnjo na čas do rdeče majice

Tom Dumoulin EPA
Tom Dumoulin (Giant – Alpecin) je z izjemno predstavo ter zmago na kronometru povedel v skupnem seštevku Vuelte. Edini, ki še lahko ogrozi Nizozemčevo slavje, je Fabio Aru (Astana), ki je vožnjo na čas odvozil presenetljivo dobro. Za nosilcem rdeče majice zaostaja tri sekunde.

Sedemnajsto etapo Vuelte je predstavljal 38,7 kilometrov dolg ravninski kronometer okoli mesta Burgos. Zelo dobro ga je odvozil dolgo vodilni Maciej Bodnar (Tinkoff – Saxo), kateremu se je najbolj približal Alejandro Valverde (Movistar), ki je zaostal zgolj za štiri sekunde.

Nato pa je prišel na vrsto eden izmed najboljših kronometristov na svetu Tom Dumoulin. Vodil je na vseh vmesnih časih ter prevzel vodstvo z več kot minuto prednosti. Počakati pa je moral še na nastope najboljših treh v skupnem seštevku. Prvi je bil na vrsti Rafal Majka (Tinkoff – Saxo), ki pa je zaostal za več kot dve minuti in pol. Dosti bolje se je nato odrezal Fabio Aru, ki je imel pred Nizozemcem minuto in 50 sekund prednosti, zaostal pa je le za 1:53 ter tako še vedno ostaja v boju za skupno zmago. Zelo slabo pa je nato kolesaril Joaquim Rodriguez (Katjuša). Ta je zaostal za več kot tri minute ter tako ostal brez možnosti za zmago, saj zaostaja že za 1:15.

"Včeraj je bil dan počitka in priznati moram, da sem se počutil zelo dobro. Prav tako sem se dobro počutil na današnjem jutranjem treningu, tako da sem imel pred startom zelo dober občutek. Upal sem na zmago ter prevzem rdeče majice, nikoli pa si ne bi mislil, da bom zmagal s takšno razliko. Je pa res, da je Fabio (Aru) odvozil odlično, verjetno najboljši kronometer življenja ter zaostal za manj kot dve minute. Tri sekunde razlike je zelo malo, tako da sem precej zaskrbljen. A sedaj grem najprej na večerjo z ekipo, nato pa se bom z mislimi posvetil naslednjim etapam. Imam zelo močno ekipo, vem da mi bodo v oporo, tako da verjamem v zmago. A ponavljam, tri sekunde je zelo malo. Je pa letošnja Vuelta zame že sedaj ogromen uspeh, ne glede na to kako se bo končala. Kdo pa je pričakoval kaj takšnega pred začetkom?" je po etapni zmagi povedal Dumoulin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.