Šport
10 ogledov

Rodriguez le še sekundo za Arujem

Joaquim 'Purito' Rodriguez EPA
Domači matador Joaquim Rodriguez (Katjuša) je zmagovalec 15. etape Dirke po Španiji. Proti vodilnemu v skupnem seštevku, Fabiu Aruju (Astana), je nadoknadil 25 sekund in po novem zaostaja le še za eno.

Petnajsta etapa Vuelte se je začela zelo razburljivo, saj so se napadi kar vrstili, a glavnina ni  dopuščala resnejših pobegov. Šele po 30 kilometrih vožnje si je deveterici kolesarjev, katero so sestavljali Haimar Zubeldia, Pierre Rolland, Blel Kadri, Brayan Ramirez, Maarten Tjallingii, Nikolas Maes, Ricardo Vilela, Dominique Rollin ter Natnael Berhane, uspelo privoziti občutnejšo prednost. To so nato povečevali, dokler ni dosegla petih minut. Nato se je na čelu glavnine pojavila ekipa Movistar, ki je močno navila tempo in prednost ubežnikov se je začela topiti.

Pred zaključnim vzponom prve kategorije, ki se je pričel 13 kilometrov pred ciljem, je prednost ubežnikov znašala le še minuto. S samostojnim poizkusom je nato poizkušal Kadri, a ga je preostala osmerica kmalu ujela. Niso pa več mogli slediti Zubeldii, ki je močno pospešil in jih pustil daleč za seboj.

V ozadju se je bila bitka med favoriti za skupno zmago. Prvi se je odločil za napad Nairo Quintana, kateremu se je na zadek prilepil Luis Léon Sánchez, nato pa je v ospredje stopila Astana, dvignila tempo ter kmalu ujela Kolumbijca. Zaradi visokega tempa se je tudi prednost Zubeldie začela zmanjševati. Ujet je bil dva kilometra pred ciljem. Popuščati pa je začel izjemni Tom Dumoulin, tretji v skupnem seštevku.

Kilometer pred ciljem pa je na vso moč napadel Joaquim Rodriguez in se odpeljal veličastni
zmagi naproti. Na drugem mestu je končal Rafal Majka (Tinkoff – Saxo), na tretjem pa Daniel Moreno (Katjuša). Nosilec rdeče majice Fabio Aru je končal na petem mestu.

V skupnem vodstvu še vedno ostaja Aru. Rodriguez je pridobil 25 sekund ter sedaj zaostaja le še za sekundo. Novih 36 sekund je izgubil Dumoulin (Giant – Alpecin), ki ima po novem zaostanek 1:25 ter je padel na četrto mesto. Na tretje mesto se je prebil Majka z zaostankom 1:24.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.