Šport
15 ogledov

Oliveira s solo napadom do zmage

Nelson Oliveira EPA
Nelson Oliveira (Lampre – Merida) je 30 kilometrov pred ciljem 13. etape Dirke po Španiji na vso silo napadel. Njegov pogumni samostojni poizkus se mu je obrestoval, saj je ciljno črto prečkal minuto pred zasledovalci in se tako veselil največjega uspeha kariere.

Etapa se je pričela precej razburljivo, saj si je mnogo kolesarjev želelo biti v begu, a je glavnina poizkuse uspešno zatirala. Šele po 25 kilometrih je trojici ubežnikov, katero so sestavljali Sylvain Chavanel, Iljo Keisse in Jimmy Engoulvent, uspelo ustvariti manjšo prednost, a so bili nato ujeti.

Po prevoženih 51 kilometrih je ponovno napadel razpoloženi Chavanel, kateremu so se pridružili Alessandro de Marchi, Yukiya Arashiro ter Nelson Oliveira. V ozadju so se še naprej vrstili napadi in kmalu se je vodilni četvorki v ospredju pridružila še četverica kolesarjev, pri prečkanju edinega resnega vzpona pa še petnajst novih ubežnikov. Skupaj so si privozili prednost petih minut.

Pri vzponu na zadnji manjši klanec je izmed ubežnikov prvi poizkusil Pawel Poljanski, a je bil že do vrha ujet. Pri spustu je nato na vso moč napadel Oliveira. Ustvaril si je prednost minute pred najbližjimi zasledovalci, katero je obdržal do konca. Na drugem mestu je etapo končal Julien Simon (Cofidis), na tretjem pa Nicolas Roche (Sky).

V skupni razvrstitvi kolesarjev pri vrhu ni prišlo do sprememb. V vodstvu ostaja Fabio Aru (Astana), ki ima pred Joaquimom Rodriguezom (Katjuša) 27 in pred Tomom Dumoulinom (Giant – Alpecin) 30 sekund prednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.