Šport
36 ogledov

Dva negativna rekorda za Krim

Krim Mercator Simon Maljevac
Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu lige prvakinj izgubile proti skopskemu Vardarju z 29:47 (12:14).

Krimovke so zadnjo tekmo pred domačim občinstvom pričakovano izgubile. Po odhodu Allison Pineau je pred obračunom z Vardarjem ljubljansko barko zapustila še Amelie Goudjo, tiste, ki ostajajo pri Krimu, pa so bile proti favoriziranemu Vardarju povsem nemočne.

Ekipa iz Skopja je že na prvi medsebojni tekmi Krimu zabila rekordnih 41 zadetkov (največ doseženih golov v zgodovini evropskih tekmovanj proti Krimu), tokrat pa je ta izkupiček še popravila s kar 47 zadetki. Vardar je na tekmi podrl še en rekord, in sicer za najvišji poraz Krima v ligi prvakinj. Doslej so Ljubljančanke z največjo razliko izgubile leta 1997 v Valencii, za 17 zadetkov, tokrat pa je Maja Sokač v 60. minuti poskrbela za Krimov poraz s kar 18 zadetki.

Bolj ali manj pričakovano je bilo, da bo Vardar že v prvem polčasu tekmo odločil v svojo korist. Bonova je poskusila s kakšnim presenečenjem, na primer s Tamaro Mavsar na mestu srednje zunanje in Mirjeto Bajramosko na levem krilu, preprečiti črn scenarij, a se to ni zgodilo.

Skopska ekipa, ki je med drugim igrala z nekdanjo Krimovo zunanjo linijo (Andrea Lekić, Andrea Penezić in Barbara Varlec-Lazović), je po umirjenem začetku nato iz minute v minuto kazala, na kateri strani je kakovost. Krimovke so bile nazadnje blizu pri 4:5, nato pa so gostje odločneje šle po zmago. Razlika se je iz minute v minuto višala, najvišja prednost v prvem polčasu je bila 24:11. Zmagovalec je bil tako odločen že po pol ure. Drugi del je bil zgolj formalnost, gostje so brez težav držale visoko prednost in jo celo še oplemenitile.

"Nisem niti gledala na razliko, sploh ne gre za razliko. Vedeli smo, kaj delamo v tem drugem delu. Vedeli smo, da bodo to strašno težke tekme, da se srečujemo z ekipami, ki so veliko kakovostnejše od nas. Že takrat smo vedeli, da bomo poskušali nekaj postaviti za naprej. To je bil tudi namen. Nekaj se je danes videlo, na primer pogumno, kreativno igro Tamare Mavsar na srednjem zunanjem položaju in odločno igro Lare Hrnčič. Drugo pa je, kot je. Tekma je pač taka, če igrata ekipi, med katerima je velika kakovostna razlika. Ne vem, kaj se delamo, kot da je konec sveta. To, da imamo težave, smo jasno povedali. Eni pač to razmete, eni ne, eni namerno ne. To pač tako je," je po tekmi dejala trenerka Krima Marta Bon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.