Šport
31 ogledov

Dve Slovenki na stopničkah

Maja Vtič EPA
Slovenske skakalke so prišle do izjemnega uspeha na drugi tekmi v japonskem Zau.

Kar tri Slovenke so se v prvi seriji uvrstile med četverico najboljših, zaostale so le za izjemno Japonko Saro Takanaši. Po prvem skoku je bila druga Maja Vtič, tretja Špela Rogelj, četrta pa Ema Klinec.

Sledna je v drugo preskočila vse tekmice in z 98 metri zanesljivo prevzela vodstvo. Manj uspešna je bila Rogljeva (90,5 metra), ki je nazadovala po lestvici, znova pa je bila odlična tudi Vtičeva (97,5 metra). Dolenjka je prevzela prvo mesto mlajši rojakinji. Na vrhu skakalnice je ostala le še Takanašijeva, ki pa se spet ni pustila ugnati. Doskočila je pri natanko sto metrih in Slovenki potisnila na drugo in tretje mesto.

Rogljeva je bila na koncu 10., do točk pa je prišla tudi Urša Bogataj na 18. mestu. Tudi njej je po prvi seriji kazalo nekoliko bolje, saj je bila 11. Brez drugega nastopa in novih točk v svetovnem pokalu je ostala Katja Požun, v prvi seriji je zasedla 32. mesto.

"Sploh ne vem, kaj naj rečem. Še vedno sem vsa navdušena, da sva dve Slovenki na odru za zmagovalke. Zgodovinsko. Mislim, da je to zelo pomemben korak za ženske smučarske skoke v Sloveniji. Upam, da bo to tudi lepa popotnica za Ljubno. S svojimi skoki sem zelo zadovoljna, danes mi je uspelo še bolje kot včeraj. Skoke sem stopnjevala, tako da super! Ko sem v izteku videla, da je na stopničkah še Ema, pa smo čisto ponorele od veselja," je po tekmi povedala Vtičeva.

Vzhičena je bila tudi Klinčeva: "Super, res sem vesela za današnjo tekmo! Predvsem zaradi tega, ker sem včeraj slabo skočila. Vem, kaj sem naredila narobe in iz tega sem se veliko naučila. Danes sem sebi in ostalim dokazala, da znam skočiti dobro in da sem pripravljena za marsikaj. Po prvem skoku sem bila bolj vesela uvrstitve, ne samega skoka. Bil je sicer dober, a vedela sem, da znam skočiti veliko bolje. To je bil res idealen scenarij. Ko točno veš, kaj si naredil naredil narobe in se skoncentriraš samo na to. V drugem skoku sem nato še bolj uživala, tako kot še nikoli. Da zraven tebe stoji še tvoja sotekmovalka, pa je pika na i, ki si jo želi doživeti vsak tekmovalec."

Komentarjev 1