Šport
49 ogledov

Dvoboj med Đokovićem in Murrayjem se je zavlekel

Andy Murray EPA
V finalu Odprtega prvenstva Francije bo zaigral Stan Wawrinka, ki še čaka na boljšega iz dvoboja med Novakom Đokovićem in Andyjem Murryjem.

Na teniškem turnirju za grand slam v Parizu še nista znana oba finalista. Potem ko je v prvem polfinalu Švicar Stan Wawrinka premagal domačega aduta Jo-Wilfireda Tsonagaja, sta drugi dvoboj med prvopostavljenim Srbom Novakom Đokovićem in Britancem Andyjem Murrayjem prekinila nevihta in tema. Nadaljeval se bo v soboto ob 13. uri. V prednosti je Đoković, ki je dobil uvodna niza s 6:3 in 6:3, tretji je s 7:5 pripadel Škotu, v četrtem pa je izid 3:3.

Vodstvo tekmovanja je po nekajminutnem čakanju sklenilo, da prekinjenega dvoboja ne bodo nadaljevali danes, temveč bosta igralca spet na igrišču v soboto zgodaj popoldne pred ženskim finalom, v katerem se bosta merili Američanka Serena Williams in Čehinja Lucie Šafarova.

Wawrinka je prvi finalist, potem ko je v popoldanskem polfinalu drugega tekmovanja za grand slam v sezoni kot osmi nosilec premagal 14. nosilca, domačina Tsongaja s 6:3, 6:7 (1), 7:6 (3) in 6:4. Za Švicarja je to prva uvrstitev v finale turnirja v Roland Garrosu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.