Šport
24 ogledov

''Dvomim, da bo še kdaj boksal''

nick blackwell chris eubank boks Profimedias
Britanski boksar Chris Eubank, ml. je potrdil, da je v zaključku dvoboja z Nickom Blackwellom, ki je še vedno v umetni komi, ublažil moč svojih udarcev.

Novopečeni britanski prvak Chris Eubank, ml. je upošteval nasvet svojega očega Chrisa Eubanka in v zadnjih rundah prizanesel svojemu nasprotniku.

''Razmišljal sem 'ok, ali je imel dovolj?' Če si pogledate dvoboj, sem pred tem, ko je bil dvoboj prekinjen, ustavil svoj napad. Mislil sem si 'fant je poškodovan'. Nekoliko sem popustil,'' je povedal Eubank, ml.

Blackwell je na dvoboju utrpel možganske krvavitve in je še vedno v umetni komi. Njegova družina je potrdila, da se njegovo zdravstveno stanje ni poslabšalo, zdravniki pa se nadejajo, da bo okrevanje potekalo brez zapletov.

Eubankova ekipa je od sodnika zahtevala prekinitev dvoboja, vendar jih delilec pravice ni upošteval. Obračun se je končal po navodilu zdravnika, ki je presodil, da Blackwell ne vidi več na levo oko.
''Tudi pri sparingu mu vedno govorim, naj se izogiba glave. Njegovi udarci so hitri, močni in nevarni. To sem mu svetoval zato, da bi zaščitil boksarja. Dvoboj je že dobil,'' je pojasnil nekdanji šampion Chris Eubank, ki je svojemu sinu položil na srce, naj nasprotnika preneha udarjati v glavo.

Po dvoboju se je na udaru znašel sodnik Victor Laughlin, ki mu je v bran stopil britanski boksarski odbor. ''Sodnik ima svoja pooblastila, a jaz sem bil v tem položaju. Vem, kakšen je občutek. Vedno sem govoril, kako nevaren ja Junior,'' je dejal Eubank starejši.

Peter Hamlyn, nevrokiruring, ki ima dolgoletne izkušnje s poškodbami glave, je prepričan, da bi morali dvoboj prekiniti tri runde prej. ''V sedmi rundi bi ga lahko povsem legitimno prekinili. Moč in kvaliteta udarcev, ki jih je delil Eubank, je bila na povsem drugačnem nivoju kot udarci, ki jih je prejemal. Blackwell ni imel možnosti za zmago. Upam, da oteknila ni bila prevelika in se bo pritisk v možganih normaliziral v prihodnjih dneh. Upam, da jo bo odnesel s čim manj posledicami. Je pa malo verjetno, da bo še kdaj boksal,'' je povedal Hamlyn.

Chris Eubank Sr: "I told my son to avoid head shots" More at http://bbc.in/1UzUeU9

Objavil/a BBC Sport dne 29. marec 2016
Komentarjev 1
  • malonaokoli 08:39 30.marec 2016.

    boks bi morali strogo prepovedati...mlatenje po glavi z vso silo pesti,leta in leta... še živali ne poznajo tako krutega odnosa do druge vrste kot moški ljudje.