Šport
24 ogledov

Dvoršakova za las ob finale

živa dvoršak london 2012 streljanje Stanko Gruden/STA
Slovenska strelka Živa Dvoršak je na letošnji najpomembnejši tekmi na svetovnem prvenstvu v Granadi zasedla 11. mesto z zračno puško.

Ljubljančanka je današnjo preizkušnjo v svoji paradni disciplini začela porazno. V prvi seriji sta se na semaforju dvakrat zasvetila 9,6 kroga, skupno 102,3 kroga pa niso obetali vrhunske uvrstitve. A Dvoršakova se je v nadaljevanju zbrala in se borila za vsak strel, nanizala tri izjemno kakovostne serije (105,1, 104,9 in 104,8), do velikega finala pa ji je nato zmanjkalo le 0,2 kroga.

"Vsaka stvar je za nekaj dobrega," je dejala Dvoršakova, ko je zapustila strelsko mesto, nato pa z nasmehom dodala: "Danes mi je zmanjkalo 0,2 kroga, naslednjič pa mi bosta v Granadi manjkajoča 0,2 kroga zagotovo nekaj prinesla. Zavoljo tega se ne bom jezila. Na začetku današnje tekme je bilo grozno in nervozno ter nisem vedela, kaj bo nastalo iz vsega skupaj, v nadaljevanju pa sem obdržala pozitivne misli in se zbrala za vsak strel posebej."

Dvoršakova je iz ZDA v Evropo prispela v nedeljo zvečer, po dolgi in naporni poti je imela zelo malo časa na privajanje na novo časovno razliko. "Trenutno ne čutim nobene utrujenosti, tudi moj pozen prihod v Granado ni imel nobenega vpliva na današnjo tekmo," je še dodala Dvoršakova, ki bo v četrtek nastopila v eliminacijah za petkovo preizkušnjo v kraljevski strelski disciplini - malokalibrska puška trojni položaj.

Kevin Venta je današnjo tekmo z malokalibrsko pištolo na 50 metrov končal na 54. mestu, potem ko je zadel 542 krogov. V kvalifikacijah je blestel Jongoh Jin iz Južne Koreje, ki je na neuradnem "azijskem prvenstvu" - med osem finalistov se je z izjemo Azijcev prebil le en Ukrajinec - postavil nov svetovni rekord (583 krogov).

"Današnjo tekmo sem začel v krču. V nadaljevanju sem ugotovil, da se moram po vsakem strelu sprostiti, kar mi je sijajno uspevalo do pete serije," je uvodoma dejal strelec iz Ormoža in dodal: "V zadnjih dveh serijah me je dokaj visok izid nekoliko 'omamil', ob tem izgubil ritem iz uvodnih štirih serij. Bilo je veliko strelov na silo, ob tem sem bil zelo napet in boljša uvrstitev je splavala po vodi." V tej disciplini je v mladinski konkurenci nastopil tudi Sašo Stojak in s 528 krogi zasedel 33. mesto.

Za Boštjanom Mačkom, Denisom Vatovcem in Matijo Mlinaričem je drugi dan tekmovanja v trapu. Po štirih serijah od petih pa najbolje kaže najboljšemu slovenskemu strelcu v tej olimpijski disciplini Mačku, ki je zadel 98 glinastih golobov in je še vedno v boju za najvišja mesta, maksimalni izkupiček pa imata le Britanec Edward Ling in Indijec Manavjit Singh Sandhu. Vatovec je od možnih sto možnih zadel 96, Mlinarič pa 91 letečih tarč. V mladinski konkurenci v trapu je Kristian Geč po štirih serijah zadel 88, Tilen Kos Šturm pa 86 glinastih golobov.

Tretji tekmovalni dan na svetovnem prvenstvu v Granadi bodo najbolj dejavni tekmovalci s puško šibrenico. Pred petimi slovenskimi tekmovalci je v sredo zadnja serija, najboljših šest tekmovalcev iz kvalifikacij pa se bodo nato prebili v veliki finale. Rajmond Debevec, Robi Markoja in Mitja Kočevar bodo nastopili v eliminacijah za četrtkovo tekmo z malokalibrsko puško leže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.