Šport
17 ogledov

Ecclestone ponudil 100 milijonov, tožilstvo prikimalo

Bernie Ecclestone sojenje EPA
Nemški tožilci soi se zadovoljili s poravnavo v višini 100 milijonov ameriških dolarjev (malce manj kot 75 mio. evrov), ki jo je ponudil korupcije osumljeni britanski magnat.

Bavarsko deželno tožilstvo je sprejelo ponudbo, ki jo je za končanje procesa ponudil Bernie Ecclestone. Proti 83-letnem miljarderju je proces tekel od aprila. 

Več na:

Sodnik Peter Noll je dejal, da bo 99 milijonov dolarjev pripadlo bavarski deželni blagajni, milijon pa bodo podarili v dobrodelne namene. Ecclestone, ki mu je grozila desetletna zaporna kazen, je sprva ponujal 34 milijonov dolarjev (25 milijonov evrov) za poravnavo, tožilstvo pa je odgovorilo z zahtevo 100 milijonov evrov (134 milijonov dolarjev).

Triinosemdesetletni Ecclestone, čigar premoženje ocenjujejo na dobre tri milijarde evrov in je po Forbesu med 400 najbogatejšimi ljudmi na svetu, bo tako najverjetneje ostal na čelu formule 1, saj je njegova kartoteka čista.

Bankir še šest let na hladnem

Ecclestone naj bi sicer nemškemu bankirju Gerhardu Gribkowskemu plačal 33 milijonov evrov, da bi slednji zagotovil, da bo delež v F1 kupilo podjetje, ki ustreza Ecclestonu. 

Britanec je obtožbe zanikal, Gribkowsky pa že dve leti prestaja osemletno zaporno kazen zaradi sprejemanja podkupnine. Ecclestone trdi, da je Nemcu plačal, ker naj bi le-ta grozil, da bo v javnost posredoval lažne podatke o njegovih davčnih prestopkih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.