Šport
1861 ogledov

Športni zvezdnik si je omislil počitniško delo

Alcaraz Instagram
Eden najuspešnejših športnikov na svetu je zimski premor izkoristil za dodaten zaslužek.

Španski teniški zvezdnik Carlos Alcaraz tudi po koncu uspešne sezone, v kateri je samo s turnirskimi nagradami v žep pospravil več kot 15 milijonov dolarjev, ne sedi križem rok.

Dvajsetletni nekdanji prvi igralec sveta se je nedavno mudil v mehiškem Los Cabosu, kamor je pripotoval v zasledovanju dodatnega zaslužka.

Alcaraza, letos zmagovalca prestižnega Wimbledona, kjer je preprečil koledarski grand slam Novaka Đokovića, je k projektu privabila organzacija LUX Tennis, ki petičnim gostom luksuznih letovišč nudi profesionalne in zasebne teniške učne ure.

Obiskovalcem hotela so bile na voljo skupinske ali individualne vadbe s španskim tenisačem, v zameno za njegove usluge pa so morali plačati tudi zajeten kupček denarja.

Individualna 30-minutna vadba tenisa z nekdanjo številko ena je goste hotela s petimi zvezdicami olajašala kar za 5000 ameriških dolarjev, udeleženci skupinske vadbe pa so morali odšteti vsak po 500 dolarjev. Domov so poleg ščepca teniškega znanja lahko odnesli tudi skupno fotografio z enim izmed najboljših igralcev na svetu.

Goran Ivanišević Zelo zgovorno Šport Đoković najprej čestital, nato pa udaril: "Dragi moj trener ..." Becker Na nož Šport Spor je močno eskaliral, zvezdnika udarjala tam, kjer najbolj boli

Alcaraz, ki bo tudi v sezoni 2024 eden glavnih kandidatov za največje teniške lovorike, je nedavno prejel nagrado Stefana Edberga, ki jo Združenje teniških igralcev (ATP) podeljuje za športno obnašanje, pošteno igro, profesionalizem in športno integriteto na igrišču ter izven njega.

"Srečen sem, nagrada mi veliko pomeni. Še posebno, ker so me za dobitnika izbrali moji kolegi na igrišču. Hvala vsem," je dejal Alcaraz, ki je postal četrti Španec s to nagrado, pred njim so jo že osvojili Jose Higueras (1983), Alex Corretja (1996, 1998) in petkratni dobitnik Rafael Nadal.

Za Alcaraza je to tretja nagrada ATP, leta 2020 je bil najboljši novinec, leta 2022 pa igralec, ki je najbolj napredoval.

Alcaraz je v letu 2023 osvojil šest turnirjev, največjega na Wimbledonu, kjer je po petih nizih ugnal Đokovića. Srb je pred tem osvojil velika turnirja v Avstraliji in Franciji ter sezono sklenil z naslovom v ZDA. 

Ob Wimbledonu je Alcaraz pokal dvignil še v Buenos Airesu, Indian Wellsu, Barceloni, Madridu in Londonu (Queen's Club). 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.