Slovenija
76 ogledov

Elan ukinja program skakalnih smuči

planica 2016 Saša Despot
Podjetje Elan je danes sporočilo, da bodo ukinili program skakalnih smuči, na katerih tekmuje in zmaguje tudi Peter Prevc.

Peter Prevc in številni drugi skakalci in skakalke so dolga leta prisegali na Elanove smuči, a kot kaže se bo to končalo, saj je upravni odbor sprejel odločitev, da bo podjetje že letos prenehalo s sponzoriranjem programa skakalnih smuči. Usmerili se bodo predvsem v izdelavo smuči za alpsko smučanje.

Skakalni program je bil sicer marketinški in ne prodajni.

Kot pravijo, bodo zdaj sredstva iz skakalnega programa preusmerili v aktivnosti za krepitev znamke na ključnih trgih, kjer sponzorstvo skakalnega športa doslej ni prineslo želenih učinkov (ZDA Kanada, Francija) ter v preoblikovanje trženjskih aktivnosti v smeri digitalnega marketinga.

Iščejo prevzemnika programa

"Želimo si poiskati prevzemnika programa skakalnih smuči, ki bi lahko na osnovi dolgoletnih izkušenj in nabranega znanja uspešno nadaljeval proizvodnjo. Pogovori v tej smeri še potekajo. V Elanu se bomo potrudili  in pomagali pri vzpostavitvi programa, z namenom nadaljevanja proizvodnje vrhunskih skakalnih smuči – tako za mlade nadobudne skakalce kot tudi za vrhunske športnike," še pojasnjujejo v družbi in pravijo, da bodo dokončne dogovore tudi razkrili, ko in če se uspejo dogovoriti za nadaljevanje proizvodnje skakalnih smuči.

V sindikatu šokirani

Predstavnik Elanovega sindikata Dušan Ferjan je za STA povedal, da je ta odločitev novega direktorja za njih popoln šok. "Nerazumljivo je, da artikel, po katerem je Elan v zadnjem času še posebej prepoznaven, v najboljšemu trenutku ugasnemo. Namesto, da bi gradili na zmagovalnosti, pa se temu produktu, ki je ključen za prepoznavnost blagovne znamke, odpovedujemo," je opozoril.

Kot je pojasnil, so zaposleni že izrazili nasprotovanje tej potezi, a se je direktor zanjo vseeno odločil. Zaenkrat sicer na število zaposlenih to ne bo bistveno vplivalo, saj je na programu skakalnih smuči v Begunjah delalo le nekaj posameznikov in še to občasno.

Elan je od julija lani v lasti Bank of America Merrill Lynch in Wiltan Enterprises v lasti VR Capital. Od konca marca ima podjetje novo vodstvo. Sestavljajo ga Michaela Stitz kot predsednica upravnega odbora, Pascal Aymar in Jeffrey Tirman.

Komentarjev 10
  • Goust 07:24 20.april 2016.

    vse firme ki so nekaj veljale v Sloveniji so uničili namerno, da imajo tisti ki so jih uničili na računih v davčnih oazah ogromno denarja. Isto se bo zgodilo z Elanom, saj se cve da vse v ozadju vodi slovenec ...prikaži več ki je nastavil svoje ljudi na vrh elana. za vse pa je kriva politika ki je naredila take zakone ki so po godu samo vrhu elite. Slovenci pa odgovorite mi , kdo je država. Moje mnenje je da smo ljudje ki živimo in delamo v Sloveniji in ne politika ki nas ima za norce in bedake

  • izRODEk 23:30 19.april 2016.

    Vse, kar je socializem gradil skoraj 50 let, bodo tile neoliberalni norci uničili v nekaj letih. Kapitalizem je zločin. Podpora kapitalizmu in tem razprodajam tujcem pa izdaja. Veleizdaja!SF/SN!

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 22:53 19.april 2016.

    Ja kolk blesav pa moreš bit,da tole narediš.