Šport
30 ogledov

Elia pri Southamptonu, Poldi v Interju

Eljero Elia Peter Pekarik Žurnal24 main
Nogometni klubi v Evropi so zavihali rokave, začel se je zimski prestopni rok.

Kot je zdaj že navada v januarju se večina klubov odloča za posojo nogometašev. Med prvimi, ki so vsaj za nekaj časa zamenjali sredino je Nizozemec Eljero Elia, ki pa je imel v zadnjem času veliko težav z obnašanjem zunaj igrišč.

"Če bi imel dvome o njegovem privatnem življenju, ne bi sklenili dogovora. Vse so le zapisi v medijih in govorice, nič ni res. Potrebujemo dobre nogometaše, ki pri nas želijo še napredovat," je o sodelovanju z rojakom dejal trener Southamptona Ronald Koeman. Elia bo pri svetnikih ostal do konca sezone, na posojo prihaja iz Werderja.

Precej se bo okrepila tudi Nica. Za francoskega prvoligaša bo kot posojen igralec zaigral Hatem Ben Arfa, ki se v zadnjih mesecih prav tako nikakor ni znašel pri Newcastlu in Hull Cityju. Njegova kakovost na igrišču nikoli ni bila vprašljiva. Nekdanjega francoskega reprezentanta v ponedeljek čaka le še zdravniški pregled.

Iz Arsenala se je k Interju na posojo preselil Lukas Podolski. Ta je že opravil svoj pregled pri zdravnikih, od navijačev topničarjevpa se je poslovil kar preko Instagrama: "Z besedami ne morem opisati hvaležnosti do navijačev Arsenala in do vsega kar so zame storili v letih bivanja v Londonu. V mojem srcu bo vedno mesto za njih. Užival sem v vsaki minuti, ki sem jo odigral v Arsenalovem dresu, upam, da sem pustil svoj pečat pri klubu in navijačih. Upam, da se bomo ponovno srečali." Podolski je v slabih dveh letih in pol, precej tekem je začenjal na klopi, zabil 31 zadetkov za najtrofejnejši londonski klub.

Legendarni Liverpoolov kapetan Steven Gerrard, ki je včeraj napovedal slovo od Redsov, je potrdil, da se bo po koncu te sezone preselil v ligo MLS.

Ajax je za tri leta v svoje vrste privabil 19-letnega kamerunskega čuvaja mreže Andreja Onano. Ta je bil doslej član Barceloninega podmladka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.