Šport
14 ogledov

Iličić v težavah tudi pri Fiorentini

Josip Iličić Christian Maggio Fiorentina Napoli EPA
Kranjčan, ki se ni odzval klicem selektorja Srečka Katanca pred tokratnim reprezentančnim zborom, je zaradi neprimerne geste dobil denarno kazen toskanskega kluba.

Na zadnji prvenstveni tekmi je Fiorentina doma klonila proti Napoliju (0:1), Josip Iličić je bil zamenjan v 73. minuti, ko ga je nadomestil napadalec Mario Gómez. Ob Iličićevem odhodu z igrišča so mu domači navijači žvižgali, gorenjski vezist pa jim je nato z gesto pokazal, naj bodo tiho.

Privrženci Fiorentine zaradi slabih iger v letošnji sezoni pogosto kažejo nezadovoljstvo, zmanjkuje pa jim tudi potrpljenja. Tako je Iličićeva poteza naletela na zelo ostre odzive, nekateri navijači so zahtevali tudi njegov odhod iz kluba. Trener Vincenzo Montella je po tekmi sicer dejal, da spornega dejanja ni videl.

Opravičilo ali odhod

Nogometaši Fiorentine (deset jih ima v teh dneh reprezentančne obveznosti) so imeli po nedeljskem porazu dva prosta dneva, v sredo pa so ponovno trenirali. Iličić in športni direktor Daniele Pradè sta se sestala v sredo zvečer, klub pa je tudi potrdil, da je bil Iličić za nespametno potezo denarno kaznovan. Ob odhodu iz Fiorentininega trening centra je Iličić podelil nekaj avtogramov in se nato odpravil. 

Klub naj bi zahteval, da se nekdanji igralec Britofa, Bonifike, Interblocka, Maribora in Palerma tudi javno opraviči navijačem Fiorentine, v nasprotnem primeru bi bil januarja uvrščen na "transfer listo", poroča Gazzetta dello Sport.

V nekaterih italijanskih medijih so že pisali o možnih scenarijih. Tako se omenja prodaja že januarja, pa tudi posoja do konca sezone in nato prodaja. V takšnem primeru bi nanj najbrž pozoren postal Milan, možna pa je tudi Iličićeva vrnitev v Palermo. Kljub vsemu ne gre delati prehitrih zaključkov, saj je do januarja na sporedu še precej tekem, na katerih lahko (nekdanji) slovenski reprezentant navijače Viole znova pridobi na svojo stran.

Zaenkrat skromna sezona Viole 

Fiorentina je trenutno šele na 11. mestu lestvice Serie A, po enajstih kolih imajo Toskanci le 13 točk. Iličić je v italijanskem prvenstvu igral na desetih tekmah, pet jih je začel v prvi postavi in pri tem dosegel en gol - za točko proti Milanu na San Siru. V Evropski ligi je Jojo na dveh tekmah zabeležil po en zadetek in asistenco.  

Komentarjev 1
  • macko 09:20 13.november 2014.

    napaka uredništva : v težavah je Katanac....