Šport
20 ogledov

Iličić ne želi igrati pod Katancem

nzs Saša Despot
Na seznamu za kvalifikacijsko tekmo z Anglijo spet ni Josipa Iličića, ki se je odločil, da ne bo igral za izbrano vrsto dokler bo njen selektor Srečko Katanec.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je danes razkril seznam nogometašev za tekmo z Anglijo, ki bo 15. novembra na londonskem Wembleyju. V primerjavi z zadnjim zborom so spremembe v ekipi drobne. Priložnost bosta dobila Siniša Anđelković in Miral Samardžić, manjkajo pa Gregor Balažic, Mitja Viler in Tim Matavž. Na seznamu pa znova ni Josipa Iličića.

"Iličić bi bil na seznamu, vendar se je odločil, da ne bo več igral, dokler sem jaz selektor. Žal mi je, da je prejšnji vpoklic jemal kot degradacijo. Bilo je sicer mišljeno kot vzpodbuda," je odsotnost člana Fiorentine pojasnil selektor. Na seznamu ni tudi Tima Matavža, ki je Katanca prosil za počitek, saj se želi bolje pripraviti na nadalejevanje sezone. "Vsekakor ni odpisan," je o napadalcu Augsburga dejal selektor, ki je zaradi fizičnih težav ostal tudi brez Romana Bezjaka.

Zgodba je končana

"Matavž je želel ostati doma in izkoristiti klubski premor, da se bolje pripravi, kot je trenutno pripravljen. 'Jojo' bi bil na spisku, ampak se je odločil, da ne bo igral za reprezentanco, dokler sem jaz selektor. To je to. Dvakrat sem ga klical in tu je zgodba končana. Bil je na spisku, ampak se je tako odločil. Vsak odgovarja za svoje odločitve," je pojasnil Katanec.

"Žal mi je zanj, ne zame. Daleč od tega. Nočem pa imeti monologov, ker novinarji določene stvari prenesete, določenih pa ne. Jaz sem na prejšnji novinarski konferenci povedal, da ni nujno on kriv, da sem kriv morda jaz, ker ga ne znam motivirati. To je bila moja 'taktika', da bo dobil motiv, da bo mogoče šel na Wembley, ga zabil in rekel 'selektor, j... se.' No, tule postavite pikice," je glede Iličićevega položaja povedal Katanec.

Slovenski strateg se je nato ozrl na samo tekmo z Anglijo: "Zame kot selektorja in za igralce bi moral biti to najlažji test. To pa je dvorezen meč. Igrati na Wembleyju z angleško reprezentanco je vedno težko, toda tekma se začne z 0:0. Kako pa se lahko obrne, pa vidimo. Proti Švici smo igrali tako, da bi morali visoko izgubiti, Estonijo bi morali premagati, Litvo pa smo gladko ugnali. Verjamem, da Angleži, ko so pogledali akcije, iz katerih smo dali dva zadetka Litvi, niso tako mirni. Napredek smo naredili, zdaj gremo igrat na kultni stadion, izgubiti pa nimamo ničesar."

Za prijateljsko tekmo s Kolumbijo je Katanec na preizkušnjo vpoklical še Roberta Berića (Rapid Dunaj), Damjana Boharja, Petra Stojanovića (oba Maribor), Gorana Cvijanovića (Rijeka), Dengisa Čauševića (St. Gallen), Erika Janžo (Domžale) in Benjamina Verbiča (Celje).

Seznam Slovenije za kvalifikacijsko tekmo z Anglijo:

Vratarji: Samir Handanović (Inter), Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Konyaspor);
Branilci: Siniša Anđelković (Palermo), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Partizan), Dominic Maroh (Köln), Martin Milec (Standard Liege), Miral Samardžić (Rijeka);
Vezisti: Željko Filipović (Maribor), Kevin Kampl (Red Bull Salzburg), Andraž Kirm (Omonia), Jasmin Kurtić (Fiorentina), Dejan Lazarević (Chievo), Aleš Mertelj (Maribor), Nejc Pečnik (Crvena zvezda), Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir), Dalibor Stevanović (Torpedo Moskva), Andraž Struna (Giannina);
Napadalci: Valter Birsa (Chievo), Zlatan Ljubijankić (Omiya Ardija), Milivoje Novaković (Shimizu S-Pulse).

Komentarjev 2
  • CharlySheen 22:28 07.november 2014.

    Bravo Srečko, samo tako naprej. Ti in fantje ste dokazali, da ste boljsi brez balerine. Očitno Iličič ni razumel sporočila. Škoda, tudi zanj.

  • Andrej Kovačič 21:58 07.november 2014.

    daj razjoči se še enkrat majmun en pa sprejmi že enkrat da te igralci nočejo, ne tebe za selektorja in ne stožice za domači stadion.....