Šport
8 ogledov

Ema Klinec: Naslednje sezone so lahko še uspešnejše

Ema Klinec Oberstdorf EPA
Slovenske skakalke se te dni zadržujejo v dolini pod Poncami, kjer čakajo na nedeljsko razglasitev najboljših skakalk sezone, obenem pa vsak dan držijo pesti za slovenske letalce. Med njimi tudi Ema Klinec, aktualna mladinska olimpijska prvakinja.

Ema Klinec je v svoji sicer mladi karieri osvojila ter doživela že marsikaj, a je tekma v Planici vseeno ne pusti ravnodušne. "To je zame v bistvu prvič, da lahko od tako blizu prisostvujem takšnemu dogodku. Takšne uspehe doživeti v živo je še toliko prijetnejše. Lepše bi bilo edino le, če bi bile lahko tudi me na smučkah. Vzdušje je super. Planica je res neverjetna in me iz leta v leto preseneča," je svoje vtise opisala mlada skakalka.

Ni pa Planica edino slovensko prizorišče tekem svetovnega pokala: "Naše Ljubno se lahko  majčkeno primerja s Planico. To kar je za fante Planica, je za nas Ljubno. To je za nas domača tekma, katere se vedno rad spomneš ter jo komaj pričakuješ, pa čeprav se ravno ne more kosati s Planico po številu obiskovalcev. Bomo pa videli, mogoče se jih kdaj tudi tam toliko zbere, je pa do tja še dolga pot. Najbolj pomembno je, da se naš šport vzpenja."

Upa, da bo kmalu dosegel raven ter priljublenost moških skokov. "Smo na zelo dobri poti, najbolj pomembno pa bi bilo, če bi bil koledar naših tekem popolnoma zapolnjen, da vmes ne bi bilo tega enomesečnega premora. Prav tako bi se lahko dodalo več 120-metrskih skakalnic, ki bi prinesle dodaten napredek športu ter samemu vzdušju. Vse bi si želele več takih tekem."

Sezona skakalk se je predčasno končala, saj sta odpadli zadnji dve tekmi, kar pa Klinčevo vseeno ni preveč potrlo: "Po eni strani je res škoda, da se je sicer precej dolga ter naporna sezona predčasno končala, po drugi strani pa bo nekaj izjemnega doživeti podelitev nagrad najboljšim skakalkam ravno v Planici. Prepričana sem, da si vsaka skakalka želi to izkusiti in sem resnično vesela, da bo Maja Vtič deležna te časti, ker si je to resnično zaslužila. Zagotovo bo neverjeten občutek."

Maja Vtič je skupni seštevek svetovnega pokala končala na tretjem mestu, prav tako se je dobro odrezala tudi Ema, ki je v skupnem seštevku zasedla deveto mesto. "Na začetku sezone sem imela kar nekaj problemov, nisem tudi imela sreče z razmerami na skakalnici, pa tudi skoki sami niso bili na željeni ravni, kar me je še dodatno pobilo. A sem verjela vase, trener je verjel vame, tudi ko sem sama kdaj pa kdaj podvomila. Resnično je zaupal vame in ko sem tudi sama videla, da zmorem, so se stvari obrnile navzgor. Tudi sezona je bila od takrat dalje izjemno konstantna," je sezono opisala Klinčeva.

Kljub izjemni sezoni slovenskih skokov pa mlada skakalka meni, da je še prostora za napredek: "Prihodnje sezone so lahko še uspešnejše. Že samo če pogledamo Petra. Vsi vidimo, kako je dober, a če vprašaš njega samega, vedno vidi še kakšne napake ter prostor za izboljšave. Vedno se da stvari še izboljšati, kar je nekaj kar tudi mene navdihuje, vedno si želim stvari še izboljšati. Na tak način razmišljanja se lahko nato začne tudi rušiti rekorde, kar letos uspeva Petru."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.