Šport
66 ogledov

Ena liga, 16 ekip še v boju za naslov

Es Setif EPA
Nekateri ljubitelji nogometa so prepričani, da o kakovosti lige največ pove izenačenost tekmovanja. Če je temu tako, potem je najmočnejša liga na svetu vsekakor alžirska.

Medtem ko so nekatere največje evropske lige praktično že odločene, Chelsea v Angliji vodi za 10 točk, Bayern ima v Nemčiji 15 točk naskoka in je že prvak, prednost Juventusa v Italiji znaša 14 točk, ima v alžirskem prvenstvu teoretične možnosti za naslov še vseh 16 klubov.

Na lestvici prvenstva vodi klub Es Setif, ki ima pred zadnjeuvrščenim moštvom NA Hussein le 11 točk prednosti, do konca prvenstva pa bodo vse ekipe odigrale še po štiri tekme. Vodilno moštvo lige je v zadnjih kolih sicer podleglo pritisku, na zadnjih petih srečanjih je kar trikrat izgubilo. Nič bolje ne gre drugemu klubu na lestvici, MO Bejaia je v istem obdobju klonila kar štirikrat. Zanimivo je tudi, da je MC Oran v 26 kolih zabil le 17 zadetkov, najmanj od vseh klubov v ligi, a je vseeno tretji.

Stanje v alžirskem prvenstvu je sicer takšno (Vir: soccerway.com):

Algeria's Ligue 1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.