Šport
495 ogledov

Ena večjih doping afer v Sloveniji

transfuzija arhiv Žurnal24 Kri rešuje življenja.
Mariborski policisti preiskujejo sum dopinga.

"Mariborski kriminalisti so prijeli zdravstvenega delavca, ki ga sumijo, da je v UKC Maribor kradel farmacevtske preparate in jih kot športno poživilo preprodajal na črnem trgu. Njegov največji odjemalec naj bi bil bil znani trener atletov na dolge proge," so zapisali pri Večeru.

"Mariborski kriminalisti danes izvajajo procesna opravila v okviru dlje časa trajajoče kriminalistične preiskave s področja neupravičene proizvodnje in prometa z nedovoljenimi snovmi v športu. Ob tem so kriminalisti opravili tri sklope hišnih preiskav, pri čemer so zasegli ustrezno dokumentacijo, dve osebi pa so pri tem pridržali," so sporočili z mariborske policijske uprave. Na mariborski policiji več informacij niso želeli razkriti, saj preiskava še poteka.

"Po naših podatkih je osumljeni Boris Špes, v UKC Maribor dela na pljučnem oddelku. Danes so kriminalisti pri njemu in na sedežu UKC Maribor opravili hišno preiskavo, smo izvedeli neuradno, kot tudi to, da je preiskava doletela njegovega največjega odjemalca, katerega ime je v javnosti veliko bolj znano. Govor je o trenerju atletov na dolge proge in rekreativnega teka Igorju Šalamunu iz Atletskega društva Štajerska Maribor. Kaj je trener počel s sumljivimi substancami, se uradno ne ve, se pa domneva, da je šlo za krvni doping in da je s preparati oskrboval rekreativce in tekmovalce, ki so po bližnjici želeli doseči boljše rezultate," je še zapisano v članku pri Večeru.

Špes je sicer leta 2011 magistriral na temo "Doping v Sevorovzhodnem delu Slovenije kot splošen družbeni problem in nevarnost za zdravje ljudi".

Pred dnevi je sicer na dopinškem testu padel slovenski maratonec Domen Hafner. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.