Šport
56 ogledov

Enrique: Messi je najboljši na svetu

Luis Enrique novinarska konferenca EPA
Najboljši nogometaš v zgodovini je član nogometnega kolektiva iz Barcelone argentinski napadalec Lionel Messi, je prepričan trener katalonskega velikana Luis Enrique.

Strateg Barcelone je mnenje o veličini argentinskega virtuoza predstavil na torkovem srečanju z novinarji. "Messi ni le najboljši igralec tega trenutka, ampak je najboljši nogometaš v vsej zgodovini nogometa. Od vseh igralcev, ki sem jih imel priložnost gledati, je bil zame Messi absolutno vedno najboljši, o tem sem bil vedno prepričan in tako še vedno mislim brez kakršnih koli dvomov. Ronaldo je trenutno očitno na vrhu, je številka ena, ampak iz nogometnega gledišča je Messi pred njim," je dejal Luis Enrique.

Enrique je prepričan, da je Lionel Messi, ki si lasti štiri zlate žoge, osvojene v letnem izboru Mednarodnega nogometne zveze Fifa, boljši od Portugalca Cristiana Ronalda. Ta je v Fifinem izboru letos prepričljivo premagal oba izzivalca Messija in Nemca Manuela Neuerja ter pobral še tretjo zlato žogo za najboljšega nogometaša leta na svetu. A za stratega Barcelone, kljub letošnjemu izboru, ni dvomov, kdo je v rivalstvu Ronaldo-Messi boljši.

Čeprav je v zadnjih dneh veliko govora o napetosti med prvim zvezdnikom katalonskega nogometnega velikana in trenerjem, tudi o tem, da bi se Argentinec lahko poslovil od Barce, je Enrique medijem v začetku meseca zagotovil, da je Messijeva prihodnost v blaugrani in da Barcelona niti ne razmišlja o ekipi brez Messija, kaj šele, da bi kaj takšnega načrtovala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.