Šport
33 ogledov

Messi: Enrique ali jaz

Leo Messi Barcelona EPA
Zvezdnik Barcelone Lionel Messi je vodstvu kluba postavil ultimat. Ta se mora odločiti, ali bo obdržal njega, ali trenerja Luisa Enriqueja.

Pri Barçi se v zadnjih dneh mrzlično ukvarjajo s sporom mer trenerjem kluba Luisom Enriquejem in prvim zvezdnikom katalonskega velikana Lionelom Messijem. Argentinec je popolnoma izgubil zaupanje v Enriqujev sistem igre ter se odločil, da to tudi pokaže. Od vodilnih mož kluba je zahteval odločitev - ali on, ali Enrique.

V klubu želijo umiriti napetosti med obema, a po pisanju Marce se je predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu že odločil za ukrepanje, če spora ne bo mogoče razrešiti. Kot prva žrtev prepira je bil sicer odpuščen športni direktor Andoni Zubizarreta, ki ni uspel pomiriti strasti. 

Nesoglasja so večkrat na plan prišla že na nekaterih treningih, nekateri viri celo trdijo, da le za las ni prišlo do fizičnega obračunavanja. Po zadnjem porazu proti Real Sociedadu se je Messi, ki ga je Enrique v prvem polčasu pustil na klopi, sprl s psihoterapevtom Joaquínom Valdésom, ki velja za enega izmed trenerjevih najtesnejših sodelavcev. Naslednji dan se Messi ni pojavil na treningu, po kasnejši objavi kluba naj bi bil razlog lažja zdravstvena težava.

Obetal naj bi se sicer disciplinski postopek proti Argentincu, a naj bi v Messijevem imenu pri Enriqueju posredovali Xavi, Andres Iniesta in Sergio Busquets. Zanimivo, da je le nekaj ur kasneje Messi na Instagramu začel slediti uradni profil Chelseaja.

Enrique zanikal nesoglasja

Enrique je spor zanikal: "Z vsemi nogometaši imam enak odnos kot sem ga imel na začetku sezone. Nič se ni spremenilo. Messi ni treniral zaradi želodčnih težav. To je zapisano v izjavi za javnost in to je tudi resnica." O nesoglasjih na treningih je dejal: "Ne bom jih niti potrdil, niti zanikal. Karkoli se zgodi znotraj ekipe, mora ostati v slačilnici." 

"Prihodnost trenerja je vselej odvisna od rezultatov. Čutim podporo pri klubu in igralcih. Smo v dobrem položaju. Smo konkurenčni v vseh tekmovanjih, imamo možnosti za končni uspeh. Vsekakor pa razumem razočaranje navijačev po zadnji tekmi, to je povsem normalno," je še dejal prvi mož na klopi Barcelone, ki ga je sicer razžalostil odhod Zubizzarete: "To je bila zame žalostna novica. Ne le zaradi tega, ker me je pripeljal v klub, ampak tudi zaradi sposobnosti njega in njegovih pomočnikov, ki so opravljali dobro delo. So zvesti ljudje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.