Šport
20 ogledov

Erika: Dokaz, da lahko igrava

Erika (levo) in Simona sta se močno razveselili uvrstitve na glavni del tekmovan Žurnal24 main
Sestri Simona in Erika Fabjan sta poskrbeli za zgodovinski uspeh slovenske odbojke na mivki, potem ko sta se v nizozemskem Haagu prebili v glavni del turnirja svetovne lige. "Občutki so enkratni," pravi Erika.
Erika, čestitke za preboj na glavni turnir. Kakšni so občutki ob zgodovinskem uspehu slovenske odbojke na mivki?
Občutek je res enkraten. Še posebno zato, ker nisva pričakovali, da bova že na prvem turnirju svetovne lige prišli skozi kvalifikacijsko sito. Navdušeni sva.

V prvem krogu vaju je takoj premagala brazilska naveza Larissa-Juliana, ki je prva na svetu. Razočaranje zato verjetno ni veliko. Navsezadnje sta v drugem setu celo vodili.

Res nimava biti za kaj razočarani. Nisva mogli pričakovati, da bi lahko Brazilkama nudili dober odpor, saj sta vendarle veliko boljši igralki. Vendar se nisva vdali v usodo. Potrudili sva se po najboljših močeh. Do desete točke sva ju še dohajali, potem pa je do izraza prišla njuna izkušenost. Naredili nista praktično nobene napake, pritisk sta vršili tudi s servisom, kar je bilo dovolj za razliko.

Kakšno je bilo vzdušje na tekmi?
Občutki so bili nepopisni. Ves čas sva igrali na osrednjem igrišču, kjer naju je podpirala tudi skupina slovenskih navijačev, tako da nisva bili sami.

Šola kljub igranju odbojke na mivki ne trpi preveč. © STA

 
Meniš, da bi se ob ugodnejšem žrebu prebili dlje?
Mislim, da ja. Na nobeni tekmi nisva izgubili s previsoko razliko. Igrali sva svojo igro, dohajali tempo drugih nasprotnic in spoznali, da lahko igrava tudi v svetovni ligi.

Kako daleč sta pravzaprav od svetovnega vrha?
Nekoliko zaostajava v tehniki in pa seveda v izkušnjah. Menim, da rabiva še kakšno leto trdega treninga, potem pa bi najboljšim že lahko tudi resneje konkurirali.

Kaj pa uvrstitev na glavno tekmovanje pomeni za vajini karieri? Mogoče zdaj pričakujeta kaj več pomoči odbojkarske zveze?
Vsakršna pomoč bi prišla še kako prav, vendar bomo videli, kako se bo izteklo. Ne pričakujeva preveč.

Odločitev, da se popolnoma posvetite odbojki na mivki, je že obrodila sadove. Se da živeti le od odbojke na mivki?
Od odbojke na mivki se da živeti le, če se redno uvrščaš na turnirje svetovne in evropske lige in če imaš dobre sponzorje, sicer pa je zelo težko.

 
 

Pomoč OZS bi prišla še kako prav, vendar ne pričakujeva preveč.

Erika

 
Šola trpi?
(Smeh). Šolo sva dali malce na stranski tir. Izpite delava, kolikor nama dopušča čas. V ospredju je odbojka na mivki.

Kakšni so letošnji načrti?
Do konca nameravava odigrati evropsko turnejo, od katere je ostal le še turnir v Blackpoolu. Potem pa sta na sporedu še dva turnirja svetovne lige na Tajskem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.