Šport
21 ogledov

Bodo hrvaški provokatorji prekinili tekmo?

Italija Hrvaška San Siro navijači neredi EPA
Pred naslednjo tekmo hrvaške reprezentance vlada zaskrbljenost zaradi morebitne udeležbe provokatorjev, ki so se "izkazali" že v kvalifikacijah.

Reprezentanca Hrvaške je svoje nastope v predtekmovalni skupini D začela z zmago nad Turki (1:0), v petek jo naslednja preizkušnja čaka v Saint-Étiennu proti ekipi Češke.

Hrvaški navijači, ki so v kvalifikacijah za Euro razburjali evropsko javnost z nemiri na San Siru (in kljukastem križu na zelenici Poljuda) so se na turnirju zaenkrat obnašali zgledno, pred tekmo s Turki so z navijači nasprotnikov prešerno prepevali v Parizu.

V pričakovanju provokacij

A po nekaterih informacijah bi lahko bilo na srečanju proti Češki precej drugače.

Hrvati se namreč bojijo, da bo v Saint-Étienne odpotoval močan kontingent tistih, ki želijo z ekscesi sedanjemu vodstvu Hrvaške nogometne zveze (HNS) nakopati težave in ga tako odstraniti s položajev.

"Imamo informacije, ki niso dobre. Ne želimo, da bi se zgodilo karkoli slabega, toda do nas so prišle govorice, da bo prišlo do neredov. Na tekmi proti Češki bodo nekateri ljudje, ki bi lahko prekinili srečanje," je v oddaji Otvoreno na HRT povedal predstavnik navijaške skupine Uvijek vjerni (Vedno zvesti, op. a.) - Kruno Grlević

"Obstaja določen antagonizem dela navijaških skupin proti reprezentanci in HNS. V petek bo na tribunah prišlo do provokacij, ne morem pa povedati, ali bodo šle stvari v skrajnost," je v svarilo dodal Grlević.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.