Šport
27 ogledov

Ekstremen ukrep: vsi bari zaprti!

navijači Lille EPA
Mestne oblasti v francoskem Lillu so se odločile krepko povečati število varnostnikov in policistov pred nadaljevanjem Eura.

Nedavni izgredi med navijači Rusije in Anglije so predramili vodilne može v Lillu, ki bodo poleg krepitev varnostnih sil hkrati ukinili tudi pivo. Bari v Lillu bodo tako zaprti od srede zvečer pa vse do petka zjutraj.

V sredo se bo namreč prav v Lillu Rusija merila s Slovaško, sodili jo bodo slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino. Gre za tekmo drugega kroga skupinskega dela prvenstva. Dan pozneje se bosta v sosednjem Lensu merili Anglija in Wales.

"Naša strategija je, da v celotnem območju mesta Lille drastično povečamo število policistov," je ob tem dejal Michel Lalande, prefekt pokrajine Nord. Policisti bodo tako prisotni po vsem mestu, s čimer želijo oblasti preprečiti vnovične spopade preveč razgretih navijačev.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 1
  • principiumnovum 09:45 15.junij 2016.

    Ne podpiram nasilja, ampak teh angleških huliganov mi pa res ni škoda. Niti eden se mi ne smili, če so jih Rusi nabunkali. Angleški huligani stalno povzročajo probleme. Pijejo in razbijajo. Spomnim se pred kratkim, ko so pijančevali v centru ...prikaži več Ljubljane in je eden od pijanih angleških navijačev zinil v novinarkino kamero, da so slovencem prišli pofukat žene in jim izpit vso pivo. Imeli so srečo, da so naši vrli slovenceljski moški takrat bili povečini v Drogerimarktih, na gej paradah, v solarijih, doma pazili otroke, bili pri svojih mamicah ali pa na pedikuri, ker če bi jih slišali bi jih premikastili še bolj kot so jih Rusi.