Šport
41 ogledov

Francozi priprli 43 Rusov

navijači Anglija Rusija Euro 2016 EPA
Francoske oblasti so danes sporočile, da so na jugu države pridržale 43 ruskih navijačev, ki jih čaka zaslišanje na sodišču zaradi ugotavljanja povezav oziroma sodelovanja v nedavnih navijaških izgredih v Marseillu.

Policija je navijače pridržala, ko so bili z avtobusom na poti v Lille, kjer bo njihova reprezentanca igrala naslednjo tekmo Eura 2016. Preverili so njihovo identiteto in jih odpeljali na zaslišanje.

Kot je pojasnil predstavnik lokalnih oblasti v pokrajini Alpes-Maritimes Adolphe Colrat, bodo po končanem postopku navijače bodisi obtožili za povzročanje neredov pred tekmo Rusije in Anglije, bodisi izpustili, možen pa je tudi izgon iz države.

"Imamo dovolj informacij, da so vsaj nekateri med njimi sodelovali v nasilnih dejanjih," je o prijetih navijačih dejal Colrat.

Najhuje po letu 1998

Ruski in angleški navijači so s pretepi in obračunavanjem s policijo poskrbeli za najhujše z nogometom povezane izgrede v Marseillu po svetovnem prvenstvu leta 1998.

Krovna evropska zveza (Uefa) je rusko zvezo zaradi teh izgredov ruskih navijačev kaznovala z globo v višini 150.000 evrov.

 

Obenem je Rusiji zagrozila, da bo rusko nogometno reprezentanco ob še kakšnem podobnem incidentu izključila z Eura.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.