Šport
66 ogledov

Pivske prvake že imamo

Anglija angleški navijači Euro 2016 EPA
Čeprav je Euro 2016 šele v uvodni fazi, so zmagovalci v nekaterih navijaških kategorijah že znani.

Medtem ko se nogometaši iz 24 držav udeleženk praktično šele ogrevajo za najpomembnejše boje na modernih stadionih, so njihovi pristaši že ogreti na delovno temperaturo.

Središče navijaškega dogajanja je zagotovo Pariz, kamor so v velikem številu pripotovali tudi ljubitelji nogometa brez vstopnic za tekme evropskega prvenstva.

Za nekatere poceni, za druge ...

Slednji tako glavno pozornost namenjajo druženju na pariških ulicah ter v številnih lokalih, kjer so po zaslugi ogromnih količin popitega alkohola in glasnih navijaških napevov najbolj opazni Angleži, ki znajo tudi prekoračiti mejo dobrega okusa.

Tako njim kot Švedom cena za vrček piva, ki znaša okrog 8 evrov, ne predstavlja prevelike ovire pri gašenju žeje, medtem ko je za Slovake, Albance, Hrvate in ostale navijače iz manj premožnih držav omenjeni znesek vendarle precejšen finančni zalogaj.

Irci se znajo zabavati

Na glasbenem področju in interakciji z ostalimi navijači zagotovo prednjačijo vedno dobro razpoloženi Irci. Pri "Fantih v zelenem" je v ospredju zabava, saj se zavedajo, da njihova reprezentanca ne sodi med kandidate za najvišja mesta, medtem ko so njihovi angleški sosedje precej bolj obremenjeni z rezultati, kar zna v kombinaciji s hektolitri zaužitega hmeljevega napitka včasih privesti tudi do nezaželjenih dogodkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.