Šport > Euro 2024
8849 ogledov

Zbral je piva vseh udeleženk Eura, tako se je dokopal do slovenskega

Instagram
Angleški nogometni navijač je zbral piva vseh 24 držav udeleženk letošnjega evropskega prvenstva v Nemčiji. "Za Slovenijo sem ga moral uvoziti," je povedal 37-letnik.

Angleški nogometni navijač je potreboval šest mesecev, da je nabavil piva iz vseh 24 držav, ki bodo od petka sodelovale na evropskem nogometnem prvenstvu v Nemčiji. Gre za 37-letnega Gusa Hullyja, ki se je s svojim projektom pivskega eura, European Football Championship of Beers, kot blisk razširil na družbenih omrežjih, poroča nemška agencija dpa.

Njegova zadnja objava ima več kot deset milijonov ogledov na omrežju X. "Zdi se mi res bizarno, da je to povzročilo tako gromozanski odziv med ljudmi," je Hully povedal za angleško tiskovno agencijo PA.

Izjemni prizori Šport Noro vzdušje na prvem treningu slovenske reprezentance

"Vsako pivo, ki sem ga nabavil, je bilo dejansko zvarjeno v njihovih domovinah," je poudaril Hully. "Hrvaško pivo je torej prišlo iz Hrvaške, nizozemsko iz Nizozemske."

Večino piva je lahko kupil v Veliki Britaniji, nekaj v specializiranih trgovinah, ne pa vseh. "Za Slovenijo sem ga moral uvoziti," je povedal Hully, ki živi v vzhodnem Londonu. "Tam poznam nekoga, ki zbira pivo in mi ga je lahko poslal." Uvozil je tudi albansko pivo. Za 24 piv je porabil približno 83 evrov (70 funtov).

Slovenska nogometna reprezentanca Šport Dobra novica za Keka pred prvo tekmo na Euru Matjaž Kek Laičen pogled Šport Kek vrnil Dončiću: "Če si je nekdo upal zatrditi, da bo Slovenija ..."

Nogometni navdušenec je z objavami na družbenih omrežjih navdušil že na evropskih prvenstvih v nogometu v letih 2016 in 2020 ter na svetovnih prvenstvih v letih 2018 in 2022.

"Vsakič poskusim nekaj drugega," je rekel Hully. Za zastopanje Anglije je letos izbral Hawkstone Lager Jeremyja Clarksona, ki ga varijo v Gloucestershiru blizu Hullyjevega doma iz otroštva. Gostiteljico evropskega prvenstva Nemčijo zastopa Tegernseer Spezial, branilko naslova Italijo Peroni.

Allianz Arena München stadion Foto Šport Stadioni, na katerih bo igrala Slovenija: Hitler, "vesoljska ladja" in stoletnik

"Prihaja domov," je zapisal Hully - z namigom na znano pesem "Trije levi" in kitico nogomet prihaja domov, "Football's Coming Home", pod svojo fotografijo s 24 pivi. A ne verjame, da bodo Angleži, ki so bili pred tremi leti v finalu na EP, res osvojili naslov. "Mislim, da bomo verjetno izpadli v četrtfinalu," je dejal. "Bil bi popolnoma navdušen, če bi zmagali."

V skladu s tem želi Hully čim kasneje odpreti steklenico svojega angleškega Hawkstone Lagerja. Ker nogometni navdušenec načrtuje, da bo spil vsako pivo šele, ko bo ekipa, iz katere prihaja pivo, izpadla z evropskega prvenstva ali ko bo ekipa okronana za evropskega prvaka.

Stuttgart navijaška cona Schlossplatz Euro 2024 Šport Vse to čaka slovenske navijače v Stuttgartu!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:10 14.junij 2024.

    Union in ne laško

  • Ender3 20:31 13.junij 2024.

    Zanimiv hobi ! Bo pa naše pločevinke lahko hitro zavrgel..Na račun Kekove ekipe in ne kvalitete piva v njih..